En Sıcak Konular

Org. Başbuğ konuştu MHP sert çıktı

17 Nisan 2009 13:43 tsi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ konuştu, Ankara bu kez PKK affını tartışmaya başladı. Bu konudaki en büyük tepki ise MHP'den geldi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Kimse, TBMM'de hangi dillerde konuşulacağına ilişkin açık bir hüküm olmadığını söyleyemez. TBMM'de Türkçe konuşulur. Herkes bunu anlamalıdır'' dedi.

Vural, TBMM'de gazetecilerin soruları üzerine DTP grup toplantısında Kürtçe konuşulmasına ilişkin verilen ''takipsizlik'' kararını değerlendirdi.

Söz konusu karar üzerine çeşitli basın organlarında, sanki Mecliste isteyen istediği dilde konuşabilirmiş gibi kanaat oluşturulmaya çalışıldığını belirten Vural, bu nedenle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının gerekçeli kararı biran önce açıklamasını istedi.

''HEPİMİZ TÜRK MİLLETİNİN BİRER FERDİYİZ''

Oktay Vural, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un konuşmasına ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:

''Anayasa'da diyor ki (Türk devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türktür) bu milletin adı Türk milletidir. Vatandaşlık bağıyla bağlanan herkes Türktür. Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşlar, Türk milletinin asil birer ferdidir. Şarkıları ezgileri, kültürü, tarihi, mücadeleleri, her şeyi ile bu millet birbirine bağlıdır. Bu milletin adının Türk milleti olduğu konusunda herhangi bir tartışma yoktur. Genelkurmay Başkanı'nın yaptığı konuşmanın tamamını dikkate alırsanız, zaten üst kimliğin de Türk milleti olduğu konusunda bir değerlendirmesi olmuştur. Farklılıklarımıza elbette saygı göstereceğiz. Herkesin etnik kimliği farklı olabilir ama hepimiz büyük Türk milletinin birer ferdiyiz.''

TERÖRLE MÜCADELE

Oktay Vural, terör örgütü PKK'ya af yolunu açacak her türlü girişimin terörle mücadeleye darbe olacağını belirterek, ''Bu hepimizin vicdanınını sızlatır. Affın önünü açacak her türlü girişim siyasi çözüm adı altında PKK'nın istek ve arzularına teslim olmaktır'' dedi.

Vural, bunun dışında, TCK'daki etkin pişmanlık maddesi ile ilgili uygulamadan, iletişimden kaynaklanan bir takım sorunlar varsa, Hükümet'in bunları aşmaya çalışması gerektiğini ifade etti.

Terör örgütü PKK'ya af getirebilecek herhangi bir düzenlemenin terör örgütü PKK'yı cesaretlendireceğini düşündüklerini vurgulayan Vural, ''Genelkurmay Başkanı'nın konuşmasının da afla ilgili herhangi bir düzenlemeyi içermediği açıktır. Genelkurmay Başkanı, mevcut hukuki düzenlemeler içerisinde, bu düzenlemelerin etkinliğinin sağlanması üzerine bir tanım yapmıştır. Bunun ötesinde anlam yüklemek, beklenti oluşturmak ya da zımmen böyle bir şey isteniyor iması çıkarmak doğru değil'' diye konuştu.

cafesiyaset



Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,409 µs