En Sıcak Konular

Medya çok fazla taraflı davranıyor!

17 Nisan 2009 12:04 tsi
Akif Beki ve Mustafa Karaalioğlu Kanal 7'deki programlarında medyaya çarpıcı ithamlarda bulundular...


Programda, Kahramanmaraş'taki helikopter kazasını izleyen CİHAN Haber Ajansı muhabirinin bir jandarma komutanı tarafından askeri helikoptere bindirilmeyerek dağ başında bırakılması ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Mersin'de bir kadını boğazından itmesi konuları işlenirken, Beki ve Karaalioğlu şu yorumlarda bulundular:

"BENİM OLMAYAN GAZETECİ ÖLSÜN"

Mustafa Karaalioğlu, CİHAN muhabirini helikoptere almayan komutanının tarihi bir vicdan borcu olduğunu insan sağlığının akredite edilmesinin ifade edilemeyeceğini dile getirirken " Biri donarak ölüyor, bir diğer gazeteciyi de geldiğin gibi in' diyerek ölüme terk ediliyor. Bugüne kadar da Genelkurmay'dan bir açıklama gelmedi.

Karaalioğlu, Zaman gazetesi dışında olaya diğer gazetelerin yeterince yer vermediğine dikkat çekerek medyada 'Benim olmayan gazeteci olsün der' gibi bir mantık olduğunu dile getirdi. Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un değerlendirme toplantısında 'Türkiye Halkı' vurgusunun altını çizen Mustafa Karaalioğlu, Başbuğ'un bu sözü ile adeta öğrencilere ders anlatır gibi açıklamalarda bulunduğunu söyledi. Karaalioğlu, Başbakan Erdoğan'ın benzer alt kimlik-üst kimlik ifadelerinin güçlendiren bir açıklama olduğunu ancak Erdoğan'a bu açıklamaları yüzünden CHP ve MHP yönetiminin büyük tepki çektiğini dile getirdi.

"BAŞBUĞ'UN SÖZLERİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR"

Akif Beki ise bugüne kadar Genelkurmay Başkanlarının açıklamalarının televizyonlarda canlı yayınlandığını ve ertesi gün gazetelerin adeta tek bir manşetle çıktıklarını hatırlatarak Org. Başbuğ'un açıklamalarının bazı gazeteler tarafından adeta görmemezlikten geldiğine dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan'ın profesyonel bir eylemci tarafından önünün kesilmesine karşı söylediği 'Ananı da al git sözünün' yıllarca gündemden düşürülmediğinin altını çizen Mustafa Karaalioğlu, CHP lideri Baykal'ın Mersin'de yakasına yapışan kadından kurtulmak için boğazından itmesi konusunun bir kısım medya tarafından adeta görmezden gelindiğini söyledi. Karaalioğlu, bazı gazete yönetiminin CHP'nin basın bürosu gibi çalıştığını ve CHP yönetiminin yapamadığı işleri yaptığını söyledi.


haber7



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,476 µs