En Sıcak Konular

Ölümüne akreditasyona vekil tepkisi

17 Nisan 2009 11:52 tsi
Ölüme akreditasyona milletvekilleri de tepkili: Soruşturma açılsın ...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopter kazası sonrasında, çekim amacıyla gittiği enkaz bölgesinde, donma tehlikesine rağmen, akredite olmadığı gerekçesiyle askerî helikoptere binmesine izin verilmeyen Cihan Haber Ajansı kameramanı Lütfi Aykurt'un maruz kaldığı muameleye milletvekillerinden de tepkiler geldi.


 Böyle bir uygulamanın hem insani hem demokrasi açısından kabul edilemez olduğu üzerinde duran milletvekilleri, olayın vahametinin kaygı verici boyutlarda olduğunu aktardı. Bu tür uygulamaların Türk Silahlı Kuvvetleri'nin manevi şahsiyetine büyük zarar vereceğine dikkat çeken milletvekilleri, ilgili komutan hakkında soruşturma açılmasını istedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, "Böyle bir uygulama hem demokrasi açısından hem Türkiye açısından bir talihsizliktir. Görev yapan muhabirler arasında böyle bir ayrımcılık yapmayı kabul etmek mümkün değil. Ürpertici ve ürkütücü bir olay." diye konuştu.


 AK Parti İstanbul Milletvekili Zeynep Dağı ise olayı duyduğunda şoke olduğunu söyledi: "Kim sorumlu ise ilgili mercilerin derhal gerekli olan cezai yaptırımı yapmasını beklerim." CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özerk de 'böyle bir anlayışı kabul etmenin mümkün olmadığını' anlattı. Özerk, "Gerçekten hayretler içinde kaldım. Fikirlerini beğenmeyebilirsin ama bir insan olarak olaya bakacaksın. Kabul edilecek bir davranış değil." dedi.

CHP Bartın Milletvekili Muhat Rıza Yalçınkaya ise "Böyle bir şey olamaz. Bir insana yapılabilecek bir davranış değil bu." diye konuştu.

Lütfi Aykurt ise dağda yaşadığı talihsiz olayı şöyle anlatıyor:
Kurtarma ekipleri yardım etmek için beni helikoptere bindirmek istedi. Ekipler "helikopterle götürelim" dedi. Koşarak helikopterin yanına gittim. Tam binmek üzereydim. Ancak helikopterdeki komutan bana hangi kurumdan olduğumu sordu. Ben de Cihan deyince, 'Kusura bakma binemezsin. Sivilleri almıyoruz.' dedi. Ben nazikçe 'Ama DHA muhabirini almıştınız.' dedim. Sonra bana kızarak, 'Hangi şartlarda çıkmışsan o şartlarda inersin.' dedi.



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,405 µs