En Sıcak Konular

Medya, Krugman'ı kriz manipülasyonu için kullanmış

17 Nisan 2009 11:53 tsi
Nobel ödüllü İktisatçı Paul Krugman'ın görüşlerinin Türkiye'yi iflas potansiyeli olan ülkeler' arasına soktukları böyle ortaya çıktı...

2008 Nobel ödüllü İktisatçı ve krizi bilen adam olarak tanınan Paul Krugman, Türkiye'yi iflas etme potansiyeline sahip ülkeler arasında saydığı haberleri gazetelerde yer almıştı. Krugman'ın şaşırtan açıklamasının ardındaki durum bugün Nazım Ekren'in NTV'de katıldığı programda ortaya çıktı.

Princeton Üniversitesi profesörlerinden ve New York Times gazetesi yazarlarından Krugman, New York'ta basın toplantısı düzenledi. Krugman'ın toplantıda Türkiye'yi iflas potansiyeline sahip ve risk grubunda yer alana ülkeler arasında saydığı iddiası dün özellikle Doğan Grubu çeşitli yayın organlarında yer almıştı bugün de Cumhuriyet gibi gazetelerin ilk sayfasını süsledi.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren'in konuk olarak katıldığı NTV'deki programda, NTV New York Muhabiri Selim Atalay'dan gelen bilgiler Krugman'ın açıklamalarının Türkiye'de bazı medya gruplarınca nasıl çarpıtıldığını ortaya koydu.

Bakan Ekren'e "krizin dibinin ne zaman görülecek" sorusu yöneltildiğinde Krugman'ın basına yansıyan o sözleri de soruldu. Çeviri hatası olabileceğini ifade eden Nazım Ekren'in ardından konu açıklığa kavuştu.

NTV New York Muhabiri Selim Atalay, krizde iflas potansiyeline ait ülkeler arasında Türkiye olup olmadığı sorusunu Krugman'a yönelttiği ve Krugman'ın böyle bir şey söylemediği belirtildi. Yine NTV New York Muhabiri Selim Atalay'dan elde edilen bilgide; Krugman'ın Türkiye'yi bilmediğini genel rakamlar dışında Türkiye hakkında yeterli bilgisi olmadığını ve iflas potansiyeli olan ülkeler arasında Türkiye'yi saymadığını açıklandı.

haber7



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,835 µs