En Sıcak Konular

Erdoğan işin püf noktasını anlattı

17 Nisan 2009 11:08 tsi
Başbakan Tayyip Erdoğan, 29 Mart'ta göreve gelen belediye başkanları için kılavuz kitapçık gönderdi.

Erdoğan, çiçeği burnunda başkanlar için hazırladığı kitapta 'vatandaşın gönlünü kazanmanın püf noktaları'nı anlattı. 25 maddelik kitapçıkta, vatandaşla diyaloğa geçmenin önemine dikkat çekiliyor. Çat kapı yaptığı ziyaretlerle bilinen Erdoğan, başkanlardan da aynısını yapmalarını istiyor. Başkanlara, "Bazen rastgele telefon açmalı, 'Mehmet Bey akşama sana çay içmeye geliyorum.' diyebilmeli." tavsiyesini yapıyor.

"Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri Rehberi" adı verilen kitapçığın önsözü Başbakan Erdoğan'ın imzasını taşıyor. Önsözde "Unutmayınız ki, bizler millete efendi değil hizmetkâr olmak için yola çıktık. Bunun için de hiçbir şekilde mazeret siyasetinin arkasına saklanmadan çalışmak, hemşehrilerimizin yaşam seviyesinin artırılmasına katkı sağlamak zorundasınız." uyarısında bulunan Erdoğan, temel ilke ve politikaları, 'adalet, dürüstlük, yönetişim, planlı-etkin çalışma, kaliteli hizmet, sürdürülebilirlik, işbirliği ve koordinasyon, kentlilik bilinci, bilgiye dayalı yönetim' olarak sıralandı. Belediye başkanlarına öneriler, "Tam zamanlı hizmet anlayışı içinde olunuz, tecrübelerden yararlanınız, ulaşılabilir olunuz, kurum içi huzuru tesis ediniz, şefkat elini uzatınız, polemik doğuracak konular içine girmeyiniz" başlıkları altında toplandı. "Belediye Başkanlarının Dikkat Etmesi Gereken Hususlar" bölümünde ise halkla ilişkilerde dikkat edilecek konular madde madde sıralandı.

Erdoğan'ın bazı tavsiyeleri şöyle: Halk, belediye başkanının varlık sebebidir. Başkan, şehir halkına hizmet için seçilmiştir. Başkan, gücünü makamından değil, halkın teveccühünden aldığını daima aklında tutmalı. Başkan halka karşı daima dürüst olmalı. Başkanın söylediği her söz doğru olmalı, ancak her doğrunun da her yerde söylenmeyeceğini daima hatırda tutmalı. Çocuklar, gençler, bayanlar, yaşlılar, özürlüler ve diğer hassas gruplarla iletişimde bunların durumlarına uygun hareket etmeli. Seçildikten sonra, propaganda dönemindeki söylemlerini (sloganlarını) daha yumuşak bir üslupla ifade etmeli. 'Nasıl yapacağını' ve 'neden yapamadığını' daha anlaşılır ifadelerle anlatma yoluna gitmeli. Makamına gelen insanların dış görünüşlerinden veya makamından çok, sorunlarıyla ilgilenmeli. Parti büyükleri ile olan dostluklar 'siyasette güçlü olunduğunu' ifade etmek için değil şehre hizmet kazandırmak için kullanılmalı. Başkana ulaşmak isteyen herkes bir şekilde ulaşabilmeli. Mazeret üretmemeli. Bazen rastgele telefon açmalı: "Mehmet Bey akşama sana çay içmeye geliyorum." diyebilmeli. Seçildiği gün parti rozetini çıkarmalı.

zaman




Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,950 µs