En Sıcak Konular

Gökçek'ten 'şıllık' davası

17 Nisan 2009 10:33 tsi
AKP’li Fırat’ın, Melih Gökçek hakkında sarf ettiği, "Valla daha şıllıktır, PKK’dan girer genelevden çıkar" sözleri, dava konusu oldu. Gökçek, Fırat ve bu sözleri haber yapan Hürriyet hakkında tazminat davası açıp, 50 bin TL istedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kendisine ’şıllık’ diyen AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ve bu sözleri yayınlayan Hürriyet Gazetesi hakkında 50 bin TL’lik tazminat davası açtı. Gökçek’in dava dilekçesinde, ’şıllık’ın anlamı da, ’hafif meşrep kadın, aşırı boyanmış, yosma’ olarak yer aldı.

Avukatı Mehmet Ali Alan aracılığıyla, Fırat hakkında tazminat davası açan Gökçek, dilekçesinde ilginç suçlamalarda bulundu. İşte dava dilekçesindeki çarpıcı bölümler:


"Kemal Kılıçdaroğlu ile Melih Gökçek’in yapacağı toplantı öncesi gazetecinin sorusu üzerine Dengir Mir Mehmet Fırat, ’Valla Melih daha şıllıktır, Melih PKK’dan girer genelevden çıkar" şeklinde ağzına yakışmayacak son derece yaralayıcı, aşağılayıcı sözcükler kullanmıştır. Milletvekilleri, örnek olmalıdır.

NORMAL ZEKA VATANDAŞ SÖYLEMEZ

Bu sözcükleri değil milletvekili normal zeka seviyesindeki vatandaşlar dahi kullanmaktan özenle kaçınır. Dengir Mir Mehmet Fırat, etik olmayan davranış sergilemiş ve hakaret etmiştir. Melih Gökçek’in şeref ve vakarına saldırmıştır. Konu ile ifade arasında düşünsel bağlılık ilkesi, kasıtlı biçimde gözardı edilmiştir. Gözardı eden hem hukukçudur, hem milletvekilidir, üstüne üstlük aynı partide siyaset yapmaktadır.

BAYAĞI SÜSLENMİŞ

Şıllık sözcüğü, ’hafif meşrep kadın, aşırı boyanmış, yosma’ anlamındadır. Türk Dil Kurumu Türkçe Sözlüğü’nde, ’şıllık, aşırı ve bayağı biçimde süslenmiş boyanmış kadın’a verilen ad olarak tanımlanır. Görüldüğü üzere, Dengir, müvekkilime sövmüştür, suç işlemiştir. Öte yandan, ’Melih PKK’dan girer genelevden çıkar’ derken, müvekkilimi aşağılamıştır. Genelevinin hangi amaca hizmet ettiği ve orada kimlerin çılıştığı malumdur. PKK terör örgütüdür. 35 bin insanımızı katleden bir tedhiş örgütüdür."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat’ın açıklamalarını, yayımlayan televizyon kanalından alıntıyla haber yapan Hürriyet Gazetesi’nden de ayrıca davacı oldu. Dilekçede, Hürriyet’ten tazminat istemi şu sözlerle izah edildi: "Basın yoluyla kişilik haklarına ağır bir biçimde saldırılan müvekkilin, duyduğu acı ve elemin bir nebzecik dindirilmesi amacıyla 50 bin TL. manevi tazminatın yayın tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsiline karar verilmesi dileğidir."

hurriyet



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,795 µs