'Limitsiz' teröristler | " /> 'Limitsiz' teröristler | "/>

En Sıcak Konular

'Limitsiz' teröristler

17 Nisan 2009 09:18 tsi
'Limitsiz' teröristler  
PKK’ya yönelik olarak 13 ilde yapılan operasyonlarda örgütün bazı yöneticilerinin uluslararası şirket yöneticilerine verilen limitsiz kredi kartından kullandığı tespit edildi. Kartlarla uçak bile kiralanabiliyor.

DİYARBAKIR Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü, 12 ilde eş zamanlı olarak yapılan ve toplam 52 kişinin gözaltına alındığı PKK’ya yönelik operasyonda, örgütün para kaynakları ile ilgili ilginç bilgi ve belgelere ulaşıldı. Yapılan incelemelerde, örgütün Avrupa merkezli bazı bankaların off-shore şubelerinde yüklü miktarda paralarının bulunduğu, örgüt üst düzey sorumlularına bu paralar karşılığında limitsiz kredi kartları verildiği saptandı. Operasyonun, PKK’nın parasal kaynaklarının çökertilmesi konusunda büyük bir aşama olduğu bildirildi. Örgütün finans elde etme, bu kaynakları Türkiye’ye gönderme ve ihtiyaçlarını karşılama konularında önemli ipuçları elde edildi. Bu bilgi ve belgeler, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), istihbarat birimleri ve emniyet birimleri tarafından değerlendirilerek finans boyutu ile ilgili de çalışmalara da başlandı.

PARANIN MERKEZİ AVRUPA

YAPILAN denetimlerde, PKK’nın para transferlerinde Avrupa ülkelerini üs olarak kullandığı saptandı. Buna göre Avrupa’nın pek çok ülkesinde örgüt adına kurulmuş birçok paravan dernek bulunuyor. Sadece Almanya’da 31, İsveç’te ise 42 dernek bulunduğu belirlendi. Söz konusu dernekler, örgütün parasının aklanmasında, Avrupa ülkelerinde örgüt adına bağış toplanmasında ve örgüte üye kazandırılmasında kullanılıyor.

SINIRSIZ KREDİ KARTI

ÖRGÜTÜN, Avrupa’daki bankalarda ne kadar parası olduğu tam olarak bilinmiyor. Ancak örgütün Avrupa’daki bankaların off-shore şubelerinde tuttukları yüklü miktarlarda parasının olduğu belirlendi. Bu paralar karşılığında bazı örgüt üyelerinin, limitsiz kredi kartı alarak, örgüt için gerekli olan harcamaları bu kredi kartı ile yaptığı saptandı. Söz konusu kredi kartı ile, bir uçak bile kiralanabildiği belirtildi.

BAĞIŞ İÇİN HEDEF KOYMUŞLAR

PKK’NIN finans kaynaklarının önemli bir kısmını da Avrupa ülkelerinden toplanan bağış ve haraçlar oluşturuyor. PKK yönetiminin, her yıl bağış toplanması konusunda görevlendirilen kişilere bağış hedefi koyduğu ve yıl sonunda da bu hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığını sorguladığı tespit edildi. Hedefleri tutturamayan örgüt sorumluların ise cezalandırıldığı ifade edildi.

İşçilerden haraç almışlar

PKK’nın Türkiye Meclisi’ni oluşturup örgütün yasadışı faaliyetlerini yönetip yürüttükleri gerekçesiyle gözaltına alınan 8’i yönetici konumundaki 53 kişinin soruşturması sürüyor. Sanıkların, ‘parti çizgisinden sapma’ gerekçesiyle 29 Mart yerel seçimlerinden önce 7 belediye başkanını sorgulayıp örgüte rapor ettikleri, belediye bünyesinde çalışan işçilerden bağış adı altında yıllık 500 TL topladıkları iddia edildi. 13 ilde yapılan operasyonlarda yakalanan zanlıların emniyetteki sorguları halen devam ederken savcılığın iki gün ek süre talep ettiği öğrenildi. Bu arada göz atına alınan şüphelilerle ilgili detaylarda ortaya çıkmaya başladı. Zanlılardan ikisinin 2007’de Kandil’den gelen iki PKK yöneticisyle K. Irak’ın Hevler kentinde görüştükleri ileri sürüldü. Şüphelilerden birinin de Avrupa’da bulunan Kongra-Gel Başkanı Zübeyir Aydar ile görüştüğü de tespit edildi. Zanlıların PKK’nın Avrupa’daki onlarca derneğinin çatı kuruluşları ile irtibat halinde çeşitli etkinlikler yaptıkları da iddialar arasında.

Öldürülen PKK’lı Fidan’ın katili çıktı

HADEP eski Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan’ın katil zanlısı olarak güvenlik güçleri tarafından aranan Serkan Şitilay’ın, terör örgütü PKK’ya düzenlenen operasyonda Şırnak’ta öldürüldü. PKK’ya yakınlığıyla bilinen Halk Savunma Güçleri (HPG) Basın İrtibat Merkezi’nin (BİM) 9 Nisan’da Şırnak Besta’da yaşanan çatışmada 5 teröristin ölü ele geçirildiğini duyurdu. Öldürülen teröristlerden Serkan Şitilay’ın HADEP eski Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan’ın katili olduğu ortaya çıktı.

star




Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,160 µs