Haberal zirvesi | " /> Haberal zirvesi | "/>

En Sıcak Konular

5 yıldızlı otelde Haberal zirvesi

17 Nisan 2009 08:28 tsi
5 yıldızlı otelde Haberal zirvesi 
DSP-MHP-ANAP hükümetinin karakutusu Hüsamettin Özkan'ı, Ergenekon'da gözaltına alınan Haberal'ın 4 adamıyla İstanbul Eresin Otel'de toplantı yaparken yakalandı...

Yeni Şafak, DSP-MHP-ANAP hükümetinin karakutusu Hüsamettin Özkan'ı, Ergenekon'da gözaltına alınan Haberal'ın 4 adamıyla İstanbul Eresin Otel'de toplantı yaparken yakaladı. Muhabirimizi gören Özkan, hızla oteli terketti.

Koruma ağzından kaçırdı: Haberal'ın adamları

Bülent Ecevit'in 2002'de sağlık sorunları bahane gösterilerek tasfiye edilme planıyla ilgili Ergenekon kapsamında sorgulanan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın 4 adamı, DSP-MHP-ANAP hükümetinin karakutusu Hüsamettin Özkan ile İstanbul Eresin Oteli'nde toplantı yaparken yakalandı. Muhabirimizi görünce telaşlanan Özkan, hızla oteli terketti.

'KARAKUTU'DAN GİZLİ TOPLANTI

Bülent Ecevit'in Başbakan olduğu dönemde tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi'nin sahibi Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Ergenekon'da gözaltına alınmasından sonra 2002'deki hükümeti yıkmaya yönelik darbeler yeniden gündeme geldi. O dönemde '4 yıldızlı generaller'in Ecevit'i tasfiye edip, yerine getirmeyi düşündükleri Özkan, uzun bir aradan sonra dün İstanbul'da ortaya çıktı. 2002'de Başkent Hastanesi'nden Ecevit'e 'iş göremez' raporu verme planlarının konuşulduğu bir dönemde, DSP'den ayrılarak, parti kuran Özkan, Haberal'ın adamlarıyla saatlerce görüştü.

HABERAL İÇİN TELAŞLANDILAR

Ergenekon'un Patalya Oteli'ndeki toplantılarının mimarı Prof. Dr. Haberal'ın gözaltına alınmasından sonra Ecevit'in koruma müdürü ve DSP İzmir Milletvekili Recai Birgül'ün ortaya attığı çarpıcı ididalar, gündeme damgasını vurdu. Birgül, 2002'de Başbakan Ecevit'in asker ve sağlık darbesiyle tasfiye edilmek istendiğini söyledi. Ecevit'in tedavi gördüğü hastanenin sahibi Haberal'ın İstanbul Emniyeti'nde bu tasfiye planlarıyla ilgili sorgulandığı ortaya çıkınca Özkan'ın harekete geçtiği ileri sürüldü.

ERGENEKON'U KONUŞUYORLARDI

Ecevit'in sağ kolu Hüsamettin Özkan, Haberal'ın 4 adamıyla durum değerlendirmesi yapmak için dün sabah erken saatlerde Eresin Otel'de biraraya geldi. Yeni Şafak muhabiri gelen ihbar üzerine Eresin Oteli'ne gitti. Otelin lobi yanındaki kafetaryasında toplantı halindeki ekibe yaklaşan muhabirimiz, Özkan ve Haberal'ın adamlarının Ergenekon soruşturmasını konuştuklarını duydu. Haberal'ın adamlarından biri Özkan'a “Ergenekon'un 12. dalgası daha da büyüyecekti ancak PKK operasyonu nedeniyle yarım kaldı' dedi.

ÖZKAN'DAN BULANDIRMAYIN MESAJI

Özkan, Yeni Şafak muhabirinin 'Recai Birgül'ün iddiaları hakkında ne diyeceksiniz' sorusu üzerine “Ben bugüne kadar hiç konuşmadım. Ortalığın bulandırılmasına hiç gerek yok' dedi. Kafeteryadan ayrılan Özkan önce lavobaya gitti ardından taplantı yaptığı kişilerle vedalaşarak, hızla otelin ön kapısından çıktı.


Koruma ağzından kaçırdı: Haberal'ın adamları

Saat 11:00: Yeni Şafak İstihbarat Servisi'ne gelen ihbar üzerine muhabirimliz Gül Kireklo ve Yağmur Gümüşboğa hızla Eresin Oteli'ne hareket etti.


Saat 11:10: Muhabirlerimiz Eresin Oteli'nin kapısından içeri girerek, güvenlik görevlisine 'Hüsamettin Özkan lobide nerede oturu-yor?' diye sordu. Güvenlik görevlisi de sağ taraftaki kafetaryayı gösterdi. Muhabirlerimiz kafetaryanın köşe masasında Özkan ve beraber oturduğu 4 kişinin yanına gitti. Bu arada grubun Ergenekon soruşturmasını konuştuğunu duydu.


Saat 11:11: Muhabirimiz, Özkan'a kendisini tanıttıktan sonra Ergenekon soruşturması kapsamında gündeme gelen Ecevit'in tasfiye edilme planlarını sordu. Özkan soruyu geçiştirdi.

FOTOĞRAF ÇEKMEYİN

 

Saat 11:12: Muhabirlerimiz lobide başka bir köşeye oturarak toplantıyı takip etti. Bu sırada Özkan'ın 2 koruması yanlarına gelerek, 'Kesinlikle fotoğraf çekmeyin' uyarısında bulundu. Ardından korumalardan biri büyük bir gaf yaparak, muhabirimeze 'Özkan'ın Haberal'ın ekibiyle buluştuğunu nerden öğrendiniz?' diye sordu.


Saat 11:13: Telefon görüşmesi için ayağa kalkan muhabirimizi Özkan ve koruması takip etti. Özkan korumasının yaptığı gaftan habersiz 'Özür dilerim siz işinizi yapıyorsunuz. Ama beni tanıyorsunuzdur. Ben bu konularda konuşmam' diyerek, lavobaya gitti.


Saat 11:14: Özkan, Haberal'ın 4 adamıyla vedalaştı. Ardından da hızla Eresin Oteli'nden siyah minibüsle ayrıldı.

HABERAL'IN ADAMI SİNİRLENDİ

 

Saat 11:16: Muhabirimiz bu kez halen kafeteryada oturan Haberal'ın 4 adamının yanına giderek, 'Soruşturma için mi İstanbul'dasınız? Haberal'a desek olmaya mı geldiniz? Özkan'la bu yüzden mi görüştünüz' şeklinde sorular yöneltti. Ancak, gruptaki bir kişi sesini yükselterek 'Sana ne, ne yapayım gazeteciysen! Bir otelin kafetaryasında da oturamayacak mıyız?' dedi. Gruptaki diğer kişi ise muhabirimizin omzuna dokunarak, ortada esen soğuk havayı yumuşatmaya çalıştı...

yenişafak



Bu haber 1,019 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,758 µs