En Sıcak Konular

Kapalı çarşı restore edilecek

16 Nisan 2009 22:00 tsi
Tarihi çarşıyı yenileme çalışmaları başladı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kapalıçarşı'nın restorasyonuyla ilgili proje çalışmasına başlandığını söyledi.

Fatih Belediyesi'ne gelen Topbaş, 29 Mart'taki yerel seçimlerde yeniden başkan seçilen Mustafa Demir'i makamında ziyaret ederek, ''hayırlı olsun'' dileklerini iletti.

Topbaş, ziyarette gazetecilerin Kapalıçarşı'nın restorasyonuyla ilgili sorusunu da yanıtladı. Topbaş, tarihi çarşının, dünyanın ilk büyük kapalı alışveriş merkezi ve İstanbul'un önemli bir tarihi eseri olduğunu söyledi.

Topbaş, ''Bu çarşıyla ilgili maalesef mülkiyet hakları konusunda sıkıtılar var. Orada özel mülkiyete ait olan iş yeri ve değişik kurumlara ait olan yerler var. Burada mülkiyeti şahıslarda olan yerlerde duvar kalınlıklarına bile müdahale edildiği söylenmekte'' şeklinde konuştu.

Kapalıçarşı'nın restorasyonunun orijinaline uygun bir şekilde yapılması gerektiğini ifade eden Topbaş, bunun için de İl Özel İdaresi kaynaklarının kullanılabileceğini söyledi.

Yapılacak çalışmaları Büyükşehir ile Fatih belediyelerinin birlikte yürüteceğini kaydeden Topbaş, ''Restorasyon için proje çalışmasına başlandı. Giderek tahammül edilemeyecek boyutta dış etkenlerden etkilenmekte. Burayı toparlamak zorundayız'' diye konuştu.

Topbaş, ''Kapalıçarşı'nın kapatılması yönünde itfaiye tarafından rapor hazırlanıp hazırlanmadığı'' sorusuna, ''(Kapatın) değil, gerekli tedbirlerin alınması uyarısı var. Tabii bireysel değil, sistemli olarak tedbirlerin alınması lazım'' yanıtını verdi.

-DEMİR'İN SÖZLERİ-

Ziyarette konuşan Fatih Belediye Başkanı Demir de Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalarının devam edeceğini belirterek, geçen 5 yılda birçok projeyi hayata geçirdiklerini, bunu yaparken Büyükşehir Belediyesi'nden çok büyük destek gördüklerini söyledi.

Tarihi yarımadayı bir bütün olarak düşünüp değerlendirdikten sonra hazırlanan projelerle hizmet vermeye gayret edeceklerini kaydeden Demir, ''Halka hizmetin yanında bir de tarihe karşı sorumluluğumuz var. Geçmişle geleceğin buluşma noktaları buralar. Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle halkımıza ve tarihi yarımadaya iyi hizmetler vermeyi amaçlıyoruz'' diye konuştu.

-RESTORASYON İÇİN ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU-

Mustafa Demir, gazetecilerin sorusu üzerine seçimden hemen sonra Kapalıçarşı'nın restorasyonu için çalışma grubu oluşturduklarını açıkladı.

Çalışma grubunda çeşitli kurum ve kuruluşlardan uzmanların bulunduğunu ifade eden Demir, şöyle konuştu:

''Kapalıçarşı'nın öncelikli sıkıntısı yönetim planı. Orada yönetimde bir sıkıntı var. Çarşının fiziki şartlarının düzeltilmesi için 3 aşamalı planlar yapıyoruz. Hemen acil müdahale edilmesi gereken yerleri var, akan yerleri var. Bunlara hemen müdahale edilmesi için arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Orta vadede yönetim planının önünü açacak, oradaki mülk sahiplerini işin bir parçası haline getirecek çalışmalarımız var. Nihai olarak, Kapalıçarşı'nın altının üstünün restorasyonu ve çevre düzenlemesi bir master proje çerçevesinde gerçekleştirilecek.''

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş, daha sonra Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu'yu makamlarında ziyaret ederek, ''hayırlı olsun'' dileklerini iletti. 

aa



Bu haber 916 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,701 µs