aleni tehdit! | " /> aleni tehdit! | "/>

En Sıcak Konular

DTP'li başkandan aleni tehdit!

16 Nisan 2009 17:02 tsi
DTP'li başkandan aleni tehdit! DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy, "Gözaltına alınanlar PKK'lıysa biz de PKK'lıyız. Ateşle oynamayın, bu ateş sizi de yakar" dedi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyesi bir grup ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar sonrasında DTP yöneticilerinin gözaltına alınmasını protesto etti.

Çeşitli STK'ların da destek verdiği DTP üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonları protesto etmek için öğle saatlerinde Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen eylemde gruptakiler, "Ateşle oynamayın onlar Kürt halkının temsilcileridirler. Temsilcilerimizi derhal serbest bırakın" yazılı pankart açtı.

Gösteride konuşan DTP İl Başkanı Halil Aksoy, gerçekleştirilen operasyonları Kürt halkının demokratik iradesine yönelik bir saldırı olarak gördüklerini savundu. DTP'siz bir siyaset sahnesi oluşturulmaya çalışıldığını öne süren Aksoy, "Bunu kabul etmek mümkün değildir. DTP'ye yönelen bu şiddet yarın başkalarına da yapılabilir. Buna izin vermememiz gerekir. Siz bize siyaset sahnesini yasaklarsanız bizim ne yapmamız lazım? " dedi.

Gözaltına alınanların ne ise kendilerinin de o olduğunu söyleyen Aksoy şöyle konuştu: "Onlar PKK'lıysa biz de PKK'lıyız. Ateşle oynamayın. Bu ateş sizide yakar. Bu gemi batarsa hepimiz batarız."

Aksoy'un ardından DTP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Dursun Yıldız, hazırlanan ortak metni okuyarak gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. En son olarak söz alan DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, yaşanan olayları protesto etti. Birdal, "Niyet ne olursa olsun, biz bu niyetleri boşa çıkaracağız. Barışın önündeki fırsatlar değerlendirilemiyor. Umuyorum ki bu yanlışlıktan biran önce dönülür ve arkadaşlarımız serbest bırakılır. " şeklinde konuştu.

"Baskılar bizi yıldıramaz, DTP halktır halk burada, Yaşasın halkların kardeşliği, AKP şaşırma sabrımızı taşırma" şeklinde sloganlar atan grup, açıklamaların ardından olaysız dağıldı.

AA



Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,393 µs