Kızlar okuyor cemaatler kızıyor | " /> Kızlar okuyor cemaatler kızıyor | "/>

En Sıcak Konular

Saylan: Kızlar okuyor cemaatler kızıyor

16 Nisan 2009 14:42 tsi
Saylan: Kızlar okuyor cemaatler kızıyor Türkan Saylan taburcu oldu. Hastane çıkışı doktorlardan izin alıp açıklama yaptı. Artık yeni bir görevinin olduğunu söyledi ve ekledi;

Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleştirilen 12. dalga operasyonunda evi aranan ve başkanlığını yaptığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin şubeleri basılan Türkan Saylan, tedavi gördüğü hastanenin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Saylan, bazı yayın organlarının hem kendisine hem de derneğe yönelik iftiralarda bulunduğunu belirterek yargı yoluna gideceklerini söyledi. Saylan bir soru üzerine "Kız çocuklarını okutmamız cemaatlere zarar veriyor' dedi.

İşte Saylan'ın açıklamaları;

BÜTÜN BUNLAR SİZİN İÇİN

İnsanlar hasta olabilir ağır hasta olabilir. Ama hayatı hastalığının yönetmemesi lazım. Ben bir yandan tedavimi yapıyorum, bir yandan işlerimi yapmaya çalışıyorum. Kafamda projelerimiz var, siz gençler için çalışıyoruz. Bunların hepsi sizin için. Giderken daha namuslu bir dünya bırakmak istiyoruz. Ülkemizi sattırmayız böldürmeyiz, hep birlikte bunun için çalışacağız.Daha adaletli, adaletin tam işlediği, işkencenin olmadığı bir Türkiye istiyoruz.

KIZLARIN OKUTMAMIZDAN RAHATSIZLAR

Belli basının iftiralarıyla geldik bugüne. Ama bu balon patladı. Yalanla iftirayla ancak bir yere kadar gidersiniz. Neymiş biz çocukları alıp dağa gönderiyormuşuz, asimile ediyormuşuz. Bunlar beni hiç ırgalamaz.
Bir sürü ihbar koymuşlar dosyalara, imzasız adressiz adamlar yazıyorlar, ben savcının karşısında 301’den ifade veriyorum. Bizler üç kağıt yapacak insanlar değiliz. 24 saat çalışıyoruz, bir kızımız bir çocuğumuz daha burs alsın diye. Bir güzel kızımız okumaya başlayıpta 12/14 yaşında evlenmiyorsa o zarar veriyor cemaatlere.

Dinler insanlara temiz olmayı namuslu olmayı v.s öğretmeye çalışan bir sistem. Ama maalesef saptırılmış vaziyette.Özellikle insanların hayatlarını ruhlarını bedenlerini almaya çalışıyorlar. Bu haksızlığı çocuklara yapmamamız lazım.Bunların hepsi eğitimle sağlanır. Eğitim de yozlaştı. Ama onun da zamanı gelecek.

Hakkari’deki çocuklar, benim çocuğum, öğretmensiz kurssuz kalmamalı. Yani bugün Van’daki üniversitede ekmek arası patatesle yaşayan çocuklar var. Bayılıyorlar açlıktan. 7 kardeşseler, sabahçılar öğrenciler birbirlerinin ayakkabıların giyiyorlar. Ellerinde tezekler, öğretmenler sobayı yakıyor.Yani böyle bir durum varken, fırsat eşitliği var, bu büyük bir haksızlık.

Aslında yapanlarda rahatsız olmuştur. Yanlış yaptık dedirttiğimizi zannediyorum. Umarım onlar da bunu anlarlar. Ama mücadele edeceğiz. Gerekirse AİHM'e kadar gideceğiz."

 



Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,417 µs