kuvvetleri başkomutanı | " /> kuvvetleri başkomutanı | "/>

En Sıcak Konular

Kokain kuvvetleri başkomutanı

16 Nisan 2009 14:14 tsi
Kokain kuvvetleri başkomutanı Uyuşturucu kartellerine ait bir cephaneliği basan Meksika polisi şok oldu. Yüzlerce bomba ve tüfekle birlikte zırh delebilen bir uçaksavarın da çıktığı cephaneliği korumak için kartel genç bir kadını tutmuş

Meksikalı güvenlik güçleri bir cephaneyi korumakla görevli bir kadını gözaltına aldı. Kadının koruduğu cephanelikte el bombaları, çok sayıda mermi, bomba atarlar ve tüfeklerin yanı sıra bir de uçaksavar bulunması, uzun süredir uyuşturucu kartelleri ile savaşan ve yapılan aramalarda güçlü silahlarla karşılaşmaya alışık Meksika polisini dahi şaşırttı.
Ordudan yapılan açıklamada yakalanan Anahi Beltran Cabrera’nın, Beltran-Leyva uyuşturucu karteli adına çalıştığına dair bir kanıt olmadığı kaydedildi.

Cipe yerleştirilmiş
Meksika’daki uyuşturucu savaşlarında suç şebekeleri ellerindeki cephanenin genişliği ve gücüyle kolluk kuvvetlerini bazı çatışmalarda zor durumda bırakıyor. Meksika Federal polis koordinatörü General Rodolfo Cruz, ele geçirilen uçaksavarın bir buçuk kilometreden zırh delebildiğini ve dakikada 800 mermi atabildiğini söyledi. Cruz, uçaksavarın kuzey Sonora eyaletindeki bir evde yapılan aramada park halindeki bir cipe monte edilmiş bir şekilde bulunduğunu açıkladı. Silahın henüz nereden alınmış olabileceği bilinmemekle beraber, Amerikan yapımı olması, ABD’den kaçırılan silahlarla güçlenen uyuşturucu kartellerinin elinde daha ne tür silahlar olabileceği konusunda endişe yaratıyor.

Uyuşturucu şiddetinde 10 bin ölü
Kaçakçılar daha önce de uyuşturucu ile savaşan Meksika hava araçlarına ateş etmiş ancak bu büyüklükteki bir silah hiç kullanılmamıştı. 2006’da da bir polis helikopteri yerden açılan ateş sonucu düşürülmüştü.
ABD Başkanı Barack Obama da Meksika’ya geçen silahların denetlenmesi ve yakalanması için daha çok çaba harcayacaklarını belirtmiş ve sınıra 500 ek federal yetkili göndermiş, yeni cihazlarla takviye yapılacağını söylemiş, geçen salı da Meksika donanmasının ABD tarafından eğitilmesini kabul etmişti.
Meksika’da uyuşturucu ile alakalı yaşanan şiddet olaylarında 2006’nın kasım ayıdan bu yana 10 bin 650 kişi hayatını kaybetti.

Taraf



Bu haber 1,191 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,282 µs