-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Ecevit'i GATA'ya kaçıran şüphe -Video

16 Nisan 2009 10:38 tsi
Ecevit'i GATA'ya kaçıran şüphe -Video Bülent Ecevit'i Haberal'ın Başkent Hastanesi'ndeki tıp darbesinden bir doktorun şüphesi kurtarmış...

Haberal’ın Başkent Hastanesi’nde Ecevit’e uygulanan tedavi programı, Valilikçe özel olarak kurulan 15 kişilik sağlık ekibine verilmemiş. Bu durumdan şüphelenen Ecevit, Başkent yerine GATA’ya gitmiş.

İLERLEYEN yaşı ve hastalığı gerekçe gösterilerek 7 yıl önce iki kez sivil darbe girişimine uğradığı iddia edilen Bülent Ecevit’in Ergenekon şüphelisi Prof. Dr. Mehmet Haberal’a ait Başkent Hastanesi’nden ayrılarak GATA’ya gitmesinde acil müdahale programının gizlenmesinin önemli rol oynadığı öne sürüldü. Başkent kulislerinde konuşulan iddialara göre olay şöyle gelişti: Dönemin İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Ankara Valisi Yahya Gür’ü arayarak gizli kalmak kaydıyla Ecevit’e rahatsızlanması halinde acilen müdahale edecek özel bir ekip kurulmasını talimatını verdi.

ECEVİT’E 24 SAAT GÖZETİM

BU ekip her türlü teknolojik imkanla donatılacak ve bütçe sorunu olmayacaktı. Vali Gür, talimatı alır almaz kendisine bağlı İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli bir yöneticiyi yanına çağırarak görevi verdi. Bu sağlık bürokratı, 5 doktor, 5 hemşire ve 5 şoförden oluşan 15 kişilik özel ekip kurdu. Plana göre, Ecevit 24 saat gözaltında tutulacaktı. Bu ekibe görevlerinin çok gizli olduğu belirtilerek nöbet çizelgesi ve görev esasları yeminle bildirildi. Ekibe her türlü acil müdahale araçlarına sahip modern bir ambülans verildi.

ACİL MÜDAHALE TATBİKATI

O esnada Başkent Hastanesi’nden geçici olarak ayrılan Ecevit’in tedavisi Oran’daki evinde sürdürülüyordu. Ambülans, Oran Sağlık Merkezi’nin arka tarafında gizlendi. Görevlendirmenin yapıldığı ilk gece, Ecevit’in hastalanması halinde kaç dakikada Başkent Hastanesi’ne yerleştirileceğini tespit için tatbikat yapıldı. Ev ile hastane arasında 11 kavşak vardı. Her kavşağa olay olay anında düzenleme yapılabilmesi için trafik ekibi yerleştirildi. Tahliye tatbikatında Ecevit’in evden alınıp hastaneye yetiştirilmesi için geçen süre 7 dakika olarak belirlendi.

BAŞKENT İLAÇ LİSTESİNİ GİZLEDİ

ÖZEL ekip, göreve başladığı ilk gün önemli bir sorunla karşılaştı. Ecevit’e ambülansta acil müdahalede bulunacak ekibin, tedavi programını önceden bilmesi gerekiyordu. Birden fazla hastalığı olan Ecevit’e ilk müdahalede verilecek sıvının başka bir hastalığı tetikleme riski vardı. Ekipteki bir doktor Başkent’e giderek ‘R.A’ isimli doktordan Ecevit’e uygulanacak tedavi programını istedi. Ama alamadı. Bunun üzerine doktorlar, Ankara Valisi Gür’ü haberdar ettiler. Gür de bakan Yücelen’i bilgilendirdi.

GÖREV YAZISI İPTAL EDİLDİ

ACİL müdahale anında uygulanacak tedavinin programının gizlenmesi üzerine 15 kişilik özel ekip dağıtıldı. Bu kararın hemen ardından Ecevit’in tedavi için Başkent Hastanesi yerine GATA’yı tercih etmesi dikkat çekti. Ekipte yer alan bir doktor, star’a ‘Bu hadise Ecevit’in GATA’ya gitmesinde etkili oldu’ değerlendirmesi yaptı.

Darbe mesajını Çankaya’dan verdiler

ECEVİT’E Ecevit’e yönelik ilk sivil darbe girişimi, 2001 yılı Ekim sonunda ortaya çıktı. Radikal Gazetesi Yazarı Murat Yetkin, Çankaya Köşkü’ndeki 29 Ekim resepsiyonunda tanık olduğu darbe planını 30 Ekim 2001 tarihli Radikal Gazetesi’nde köşesine taşıdı. Yetkin’in yazısına göre, darbe mesajı iki generalle yaptığı sohbet sırasında ortaya çıktı. Bir general, Yetkin’e ‘Bu gidişattan memnun musunuz? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?’ diye sorunca, Yetkin ‘Gazeteci benim, siz söyleyeceksiniz, ben yansıtacağım’ diye cevap verdi. O sırada bir general, isimlerinin gizli kalması kaydıyla darbe projesini açıkladı. Proje, Ecevit’in görevi bırakması ve yerine hükümet içindeki güçlü bir ismin getirilmesini kapsıyordu. Bu isim kamuoyunda Hüsamettin Özkan olarak yorumlanmıştı.

‘Tıp Darbesi’ni anlatacak

ERGENEKON soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün’le dün yapacağı görüşmeyi ‘aşırı yoğunluk’ nedeniyle erteledi. Savcı Öz’ün önceki gün öğleden sonra kendisini aradığını ve bazı konularda bilgisine ihtiyaç duyduklarını, yardımcı olursa memnun olacaklarını söylediğini anlatan Recai Birgün ‘Ben de memnuniyetle kabul ettim. Yanımda iki gazeteci olduğu için açık konuşamadım, Sayın Savcı’ya da niçin çağrıldığımı sormadım. Ancak bugün yola çıkmak üzere havaalanına gittiğimde üç-dört gün yoğun olduklarını ve görüşmenin önümüzdeki hafta olup olamayacağını sordu. Ben de bu telefonun ardından havalimanından döndüm’ diye konuştu.

SAVCI Öz’ün kendisini yakın korumalığını yaptığı eski Başbakan Bülent Ecevit dönemine ilişkin çağırıp çağırmadığına yönelik sorularına Birgün ‘Bilemiyorum tabi. 2002’den beri gündemde tutmaya çalışıyoruz bu konuyu. Biz o günlerde bir şeyler yaşadık. 57’nci hükümet, DSP ve Ecevit bir şeyler yaşadı. Bu yaşananların bir darbe olduğunu her zaman söyledik. Ama bu dönem mi dikkat çekti, bu dönem mi dikkat çekecek göreceğiz. Hangi konuda bilgime başvurulacak bilmiyorum şu anda’ yanıtını verdi. Savcı Öz’e bu konuyla ilgili bilgi verip vermeyeceği sorusuna ise Birgün, ‘Sorarsa cevap vereceğim. Ancak sormadığı şeye niye cevap vereyim?’ karşılığını verdi.

STAR



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    21,844 µs