En Sıcak Konular

Kerinçsiz'e 'limitsiz' savunma hakkı

16 Nisan 2009 10:27 tsi
Ergenekon davasının tutuklu sanığı Kemal Kerinçsiz, davanın en uzun savunmasını yapan sanık oldu. 31 Mart 2009'da savunma yapmaya başlayan Kerinçsiz, 9 günde 50 saatin üzerinde konuştu.

Kerinçsiz savunmasına bugün yapılacak duruşmada devam edecek. Ergenekon'un davasının diğer sanığı İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in savunması ise 7 gün sürmüştü. Kerinçsiz, kimi zaman savcıları, kimi zaman mahkeme heyetini kimi zaman da Adalet Bakanlığı yetkililerini tehdit eder şekilde açıklamalar yaptı. Kerinçsiz, iddianamede suçlandığı ve kamuoyunda tepkiye yol açan miting, basın açıklaması gibi eylemlerini de görsel ortamda mahkeme heyetine gösterdi. Kerinçsiz'in uzun süren savunması nedeniyle bazı sanıkların başlarını masa üzerine koyarak uyuduğu gözlendi.

Kerinçsiz, savunmasının bu kadar uzun sürmesini, "Savcıların yazdığı hiçbir satıra, hiçbir sözcüğe cevap vermeden geçmek istemiyorum." şeklinde açıklıyor. Savunmasında kendisi ile ilgili iddiaları bırakıp Veli Küçük'ten Kuvayı Milliyecilere kadar davanın diğer sanıklar hakkındaki iddialara da cevap vermeye çalıştı.

'Gözümüzde parlayan yıldızsınız'

Kemal Kerinçsiz, duruşmanın önceki günkü bölümünde ses tonunu yükseltince Mahkeme Başkanı Köksal Şengün tarafından uyarıldı. Kerinçsiz de savunması sırasında mahkeme başkanından iki kez özür dilemek zorunda kaldı. Kerinçsiz, "Size söyledim. Benim de telefonum dinleniyor dediniz. En büyük üzüntüm, sizin arabalarınızın değişmesi, her sabah buraya gelirken gördüğümde içim sızlıyor. Benim arabaya ihtiyacım yok, servis kullanacağım deseydiniz daha başka gözle bakılırdı. Siz kovuşturmanın en başındasınız. Bırakın Zekeriya Öz, zırhlı Mercedes'e binsin." ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Şengün ise, "Onu size savunmanız bitince açıklayacağım. Bilmediğiniz başka konular var. Düşündüğünüz gibi değil." cevabını verdi. Kerinçsiz, aynı diyaloğu devam ettirerek, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'e, "Amacım suçlamak değildi. Benim anladığım dışında bir olay varsa şimdiden özür dilerim. Bizim gözümüzde siz parlayan bir yıldızsınız. Size bir toplu iğne verilse, bu toplumun gözünde dev olur." şeklinde konuştu.

zaman



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,283 µs