En Sıcak Konular

"Tedbir alındı, halkımız üşümeyecek"

0 0 0000 00:00 tsi
İran'ın dün Türkiye'ye doğalgaz akışını kesmesini değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, umutlu konuştu. Güler ''Gerekli tedbirleri aldık. Halkımız bu kış üşümeyecek'' dedi.

İran'ın dün Türkiye'ye doğalgaz akışını durdurmasının ardından eleştirilerin odağındaki isim haline gelen Enerji Bakanı Güler, bugün bir basın toplantısı düzenledi.
 
İran'ın 'soğuk havalar nedeniyle kendi iç talebini bile karşılayamadığını' belirterek doğalgazı kestiğini söyleyen Güler, "İranlı yetkililerle konuşmalarımız sürüyor. Kesintinin cumartesi günü son bulmasını bekliyoruz" dedi.
 
Enerji Bakanı, ''Kendi aldığımız tedbirler ile hiç problemimiz yok. Vatandaşımızı bu kış üşütmeyeceğiz. Yalnız tabii zaman zaman gaz aldığımız ülkelerde geçtiğimiz yıllarda bazı sorunlar olmuştu. Geçiş ülkelerinde sorunlar olmuştu. Bu sene öyle bir şey gözükmüyor. Yalnız İran'da aşırı soğukların oluşturduğu ve bazı yatırımların gecikmesinden dolayı bir sıkıntı var. Bu sıkıntıyı da biz aşağı yukarı 15-20 gündür yaşıyorduk ama sizlere bunu hissettirmedik" ifadesini kullandı.

Güler, "Şu anda da yakın şekilde olayı takip ediyoruz. Dış alımlarımız da sürüyor. Bu tip sorunlar zaman zaman diğer ülkelerde de olabiliyor. Bunu aldığımız önlemlerle sizlere yansıtmayacak şekilde sürdürüyoruz" diye konuştu.

"İran'da muhatap bulamadığımız söylentileri doğru değil" diyen Güler, "Bu seferki problem İran'daki aşırı soğuklar" ifadesini kullandı.
 
Güler, gazda dışa bağımlılığın önüne geçebilmek için çalışmalar yaptıklarının da altını çizdi.

İran: "Sorun kısa sürecek"
 
İç talebi karşılayamadığı gerekçesiyle Türkiye'ye doğalgaz akışını durduran İran, sorunun kısa zamanda giderileceğini duyurdu.
 
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İran'ın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Ahmad Noorani, "Parsian Gaz İşletmesi faaliyete geçtiğinde, Türkiye'ye gelen gaz miktarındaki sorunlar bir miktar giderilecek" dedi.
 
Aşırı soğuklar yüzünden İran'da doğalgaz kullanımının bir anda arttığına dikkat çeken Noorani, gelişmelerin, Türkiye'ye ihraç edilen gazın, geçici olarak durmasına yol açtığını söyledi.
 
CNNTurk



Bu haber 373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,021 µs