gizli planı! | " /> gizli planı! | "/>

En Sıcak Konular

Rusya'nın 'Kafkaslar'daki gizli planı!

16 Nisan 2009 08:24 tsi
Rusya'nın 'Kafkaslar'daki gizli planı! Aliyev’e Ruslar haber vermişAzeri “Yeni Müsavat” gazetesi, Türkiye-Ermenistan arasındaki gizli anlaşmayı Aliyev’e Rus istihbaratının sunduğunu iddia etti.

Türkiye ile Ermenistan arasında, iki yıldan beri yürütülen görüşmelerin detayları ve varılan anlaşma metninin Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e Rusya Dış İstihbarat Servisi tarafından sunulduğu iddia edildi.

Azerbaycan’ın ‘Yeni Müsavat’ gazetesinde yer alan habere göre, İsviçre’de yürütülen görüşmeleri dikkatlice izleyen Moskova yönetimi, toparladığı bilgiler sayesinde Türkiye’ye karşı son derece dikkatli siyaset yürütmeye önem veren İlham Aliyev’i çileden çıkarmayı başardı. Kafkasya’daki nüfuzunu kaybetmek istemeyen Moskova yönetimi, bölgedeki tek müttefiki olan Ermenistan’dan gelen bilgilere güvenmeyerek Dış İstihbarat Servisi’ne ‘görüşmeleri takip et’ talimatı verdi.

Böylece diplomatlar arasında yürütülen görüşmeleri dinleyen Rus istihbarat yetkilileri, taraflar diyalog masasında son aşamaya geldiği an, harekete geçerek bilgiyi Kremlin’e iletti.

ANKARA’YA ‘DUR’ DEDİ

Sürecin başından beri Türkiye üst düzey yetkililerinden gelen bilgilere inanmayı tercih eden Bakü yönetimi ise, Moskova’dan gelen ‘Cenevre Dosya’sını inceleyince ciddi kaygılanarak Karabağ sorunu çözülmeden, Ermenistan’la sınırları açmak isteyen Ankara’ya “dur” demeye başladı. Öte yandan, İran’da bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, “Türkiye ile ilişkileri normalleştirmek için ön koşullar sağlanmış gibi görünüyor” açıklaması yaptı. Sarkisyan, “Buna rağmen Ermenistan’ın soykırım siyasetinden vazgeçmeyeceğini belirterek ilişkileri diplomatik düzeyde başlatmak gerektiğini belirtti.

KAPI HEMEN AÇILSIN

 Bu arada, Türkiye-Ermenistan sınırının açılıp açılmayacağı konusu tartışılırken, Ermeniler, ülkede pek iyi durumda olmayan ekonomik vaziyetin küresel krizin ardından daha da kötüleştiğine işaret ederek, eğer sınır açılırsa Türkiye ile ticaretin canlanacağını, bunun iki tarafa da yarar sağlayacağını iddia ediyor.

bugün



Bu haber 1,079 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,014 µs