En Sıcak Konular

“İktidara gelemeyen Genelkurmay’ın kapısını çalıyordu!”

0 0 0000 00:00 tsi
“İktidara gelemeyen Genelkurmay’ın kapısını çalıyordu!” 28 Şubat’ın tartışmalı kurumlarından Batı Çalışma Grubu’nun başkanı Emekli Org. Çetin Doğan, 28 Şubat süreci ile ilgili “İktidara gelemeyen siviller Genelkurmay’ın kapısını çalıyordu” dedi. İşte Doğan'dan çarpıcı açıklamalar.

Kendisini 28 Şubat’ta yaptığı sert çıkışlar ile tanıyoruz. Üstelik bu çıkışlarını emekliliğinde de sürdürdü. Emekli Org. Çetin Doğan, mütevelli heyeti başkanı olduğu Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde başörtüsü yasağı koyarak “kamusal alanı” yurtdışına taşımakla suçlanmıştı.

Doğan Aktüel dergisine verdiği röportajda 28 Şubat ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. 28 Şubat sürecinin hala arkasında olduğunu belirten Doğan, “28 Şubat gerekliydi, pişmanlık duyacak hiçbir şey yapmadım. Başbakanlığın kimler tarafından istila edildiği, Arap çöllerinde kimlerin dizinin dibine çöküldüğü unutulmamalı” dedi. Andıç olayı ile ilgili bir soruya verdiği yanıtta Doğan “Kişisel bazı şeyler olmuş olabilir” dedi. Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Elbette bazı hatalar yapılmış olabilir. Çünkü o dönemde seçimle iktidara gelemeyen ya da gelemeyecek bazı siviller dosyayı koltuğunun altına koyup Genelkurmay’ın kapısını çalıyordu. Askerin etrafında askerden çok siviller oluyordu. O karışıklık içerisinde bazı hatalar olabilir ama 28 Şubat gerekiyordu.

Doğan’ın bu sözleri 28 Şubat gibi talihsiz bir sürecin sorumluluğunu sivillerin üzerine atma girişimi olarak yorumlandı. Bir çok sivil toplum örgütü 28 Şubat sürecinin hukuksuz bir post-modern darbe girişimi olduğu yönünde görüş bildirmişti. Zamanın Sabah gazetesi ve ATV televizyonu sahibi Dinç Bilgin de geçtiğimiz aylarda katıldığı bir televizyon programında 28 Şubat sürecinde kendilerine nasıl “emir” geldiğini ve uygulamak zorunda kaldıklarını belirtmişti.

iyibilgi.com



Bu haber 368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,901 µs