En Sıcak Konular

Dağ başında akreditasyona gazetecilerden tepki

15 Nisan 2009 22:39 tsi
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası sonrası haber çekimi için enkaz alanına giden Cihan Haber Ajansı kameramanı Lütfi Aykurt'un askeri helikoptere alınmamasına basın kuruluşları ve gazeteciler tep

Konuyu değerlendiren medya mensupları, Genelkurmay Başkanlığı'nın soruşturma açması gerektiğini belirtti.  
 
Konuyla ilgili soruları cevaplayan Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, yapılanın kesinlikle insani bir tavır olmadığını dile getirdi. Kurumu ne olursa olsun herhangi bir gazetecinin o şartlarda dağ başında bırakılmasının doğru olmayacağını belirten Esendir, ". Olağanüstü şartlarda müdahale eden kişilere ve normal mesleğini yapan bir insana orda ölüm tehlikesi de olabilir. Herhangi bir gazeteci herhangi bir ajans olabilir hiçbir fark etmez. Dağda bir haber takibinde ve orda kalmanın mümkün olmadığı bir durumda bırakılması kesinlikle doğru değil. " şeklinde konuştu.

Sabah Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak da Aykurt'un dağ başında kaderine terk edilmesine tepki gösterdi. Ayrımcılığın fevkalade çirkin bir tutum olduğunu belirten Ilıcak, "Doğan Haber Ajansı muhabirini helikoptere alıyor, Cihan Haber Ajansı muhabirini almıyorsa bu çok çirkin. Herhalde bu bilgi Genelkurmay'a ulaşırsa bir soruşturma da açacaktır." diye konuştu.

Olayın bir de insani boyutu olduğuna dikkat çeken Ilıcak, "Ne olursa olsun düşmanın dahi olsa, yaralı bir PKK'lı olsa almayacak mısınız? Orda ölüme mi terk edeceksiniz? Bu son derece ayıp, çirkin bir olay." ifadelerini kullandı. Ilıcak vahim olayın ulaşması halinde Genelkurmay'ın soruşturma başlatacağına inandığını söyledi.

Yaşanının normal olmadığını belirten Star Gazetesi Başyazarı Mehmet Altan ise, "Bu düzeyde bir zıtlaşmanın, kamplaşmanın, düşmanlığa varan bir önyargının Türkiye'de var olması Türkiye'nin hangi düzeyde olduğunu gösteriyor, çok üzüntü verici. " şeklinde konuştu.

Radikal Gazetesi yazarlarından Oral Çalışlar da yaşanan olayın kabul edilemeyeceğini dile getirdi. Çalışlar, "Herhangi bir gazeteci her ne şartla olursa olsun ayrıma tabi tutulmasını doğru bulmuyorum. Bu olay içinde bu düşüncelerim geçerlidir. Zaten yarınki yazımda da bunu ele alıyorum. Genelkurmay Başkanı'nın Harp Akademileri'ndeki açıklamasında bazı basın kuruluşlarının dışarıda bırakılması da doğru değil." şeklinde konuştu. Çalışlar, neden böyle bir şey yaptığı konusunda söz konusu komutanın dinlenip ona göre karar verilmesi gerekir dedi.
 
zaman



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,546 µs