En Sıcak Konular

F.Bahçe'den Volkan için itiraz

15 Nisan 2009 21:53 tsi
Fenerbahçe Kulübü, yayıncı kuruluşun görüntülerine dayanılarak Volkan'ın PFDK'ya sevkedilmesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray ile yapılan derbi maçın son dakikalarında çıkan olaylarla ilgili kaleci Volkan Demirel'in, hakem ve temsilci raporlarında hakkında herhangi bir husus yazılı olmamasına karşın, yayıncı kuruluşun görüntülerine dayanılarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevkedildiğini belirterek, ''Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu tarafından bizzat yapılan sevk işleminin şekli ve bu sevke bağlı olarak futbolculara yapılan yazılı savunma istemleri, içeriği bilinen rutin uygulamaların dışında olup, yasa ve talimatlarda yazılı olmayan şekilde yapılmıştır'' açıklamasında bulundu.

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, maç sonrası meydana gelen olaylara karışan oyunculardan Semih Şentürk ve Lugano'nun, maçın ardından sorumluluklarını kabul edip, kamuoyu önünde üzüntülerini dile getirerek özür diledikleri hatırlatılırken, olaylar sonrasında PFDK'ya sevk edileceği iddia edilen kaleci Volkan Demirel'in de üzerinde tartışılan hareketinin bilinen sakatlığına bağlı bir eylem olduğunu ve asla rakip takım taraftarına yönelik olmadığını belirttiği vurgulandı.

Volkan'ın sakatlığının milli takım doktorları tarafından da bilindiği ve son İspanya maçlarında bunun sıkıntısını yaşadığının TFF tarafından çok iyi bilinen bir durum olduğu kaydedilen kulüp açıklamasında, şu görüşlere yer verildi:

''Yönetim kurulumuz tarafından, futbolcularımızla yapılan ortak toplantının ardından, konuya ilişkin sorumluluğumuzun bir gereği olarak söz konusu üzücü olaylara sebebiyet veren futbolcularımız ile alakalı olarak PFDK'ya sevkleri sonrasında kısa savunmalarının verilmesi ve bu savunmalarda üzüntü ve özrün ön planda tutulması, PFDK tarafından verilecek cezalara ise TFF Tahkim Kurulu önünde herhangi bir itirazda bulunulmaması kararı alınmıştır. Bu karar alınırken temel düşüncemiz, bunun bir milat olması ve benzer olaylar karşısında TFF'nin yapacağı kararlı uygulamalara uygun hukuki bir zeminin hazırlanması olmuştur.

Bu kararımızın ardından, TFF tarafından, hakem ve temsilci raporlarında hakkında herhangi bir husus yazılı olmayan kalecimiz Volkan Demirel, resmi yayıncı görüntülerine dayalı olarak PFDK'ya sevk edilmiştir.

TFF Yönetim Kurulu tarafından bizzat yapılan sevk işleminin şekli ve bu sevke bağlı olarak futbolculara yapılan yazılı savunma istemleri, içeriği bilinen rutin uygulamanın dışında olup, yasa ve talimatlarda yazılı olmayan bir şekilde yapılmıştır. Daha disiplin yargılaması başlamadığı halde, bizzat TFF başkanı tarafından medyaya, TFF hukuk organlarının konu ile alakalı bir karara vardığı, kamuoyu vicdanını rahatlatacak çok ağır kararlar verileceği açıklanmıştır. Bunun ardından medyada, daha savunma dahi vermeyen futbolcularımız ile alakalı olarak TFF kaynak gösterilerek, verilecek ceza miktarları yer almıştır. Bu durum, hukuki deyimiyle 'ihsası rey', yani yargılama sonucunda verilebilecek kararın yargılama öncesinde peşinen verildiğinin delili mahiyetindedir. Bu şekilde yapılan açıklama ile TFF yargı organlarının bağımsızlıkları göz ardı edilmiş, savunma hakkı hiç sayılmış ve savunma adeta gereksiz bir teferruat olarak görülmüştür.''

''SÜRECİ DİKKATLE TAKİP EDİYORUZ''

Fenerbahçe Kulübü'nün açıklamasında, Türk futbolunun en önemli maçı olarak gösterilen bir maçta yaşanan üzücü olayların ardından milat kabul edilecek bir uygulamanın, bizzat Fenerbahçe Kulübü tarafından da desteklenecek ve katkıda bulunulacak bir durum olduğu, olayların ardından sarı-lacivertli futbolcuların kamuoyu önünde samimi özürleri ve verilecek cezalara itiraz edilmeyeceğine dair verilmiş kulüp kararının, bunun bir sonucu olduğu kaydedildi.

Milat kabul edilecek bu uygulamanın hukuk içinde ve hukuka uygun şekilde gerçekleşmesinin, yapılacak uygulamanın saygınlığı açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, ''Hukuksuzluk sonucu ortaya çıkacak hukuki durum, ancak ve ancak hukuka aykırı bir durum olacaktır. Bu itibarla, TFF'nin, milat olacak bir uygulama ile alakalı olarak hukuk içinde kalarak gerekli süreci tamamlamak yerine ''Kurunun yanında yaş da yansın'' mantığı ile sürdürdüğü süreci dikkatle takip ediyoruz. Konu ile alakalı olarak kalecimiz Volkan Demirel'in sakatlığıyla ilgili güncel sağlık raporlarını, yarın itibariyle PFDK'ya sunmakla yetinerek, bu çerçevede konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile arz ederiz'' ifadeleri yer aldı.

aa




Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,331 µs