En Sıcak Konular

Azeri kadın vekiller Bahçeli'nin konuğu

15 Nisan 2009 20:41 tsi
MHP lideri Bahçeli, Azerbaycan'dan gelen kadın parlamenterleri kabul etti. Azeri milletvekilleri, Karabağ'dan getirdikleri toprağı Bahçeli'ye verdi.

MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Azerbaycan Cumhuriyeti Parlamento heyeti, Ankara'daki temaslarını sürdürüyor. TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Devlet Bakanı Nimet Çubuk'yu ziyaret eden Azeri milletvekillerinin son durağı MHP Genel Merkezi oldu. Bahçeli'yi ziyaret eden kadın vekiller, görüşmede, Türkiye'nin Ermenistan sınır kapısını açacağı yönündeki spekülasyonlardan Azeri halkının duyduğu kaygıyı dile getirdiler. Bu arada Azeri milletvekilleri, Karabağ'dan getirdikleri toprağı Bahçeli'ye verdi.

Yaklaşık 1.5 saat süren görüşme sonunda açıklama yapan Azeri milletvekili Ganire Paşayeva, Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sinin işgal altında olduğunu ve 1 milyon Azeri'nin Karabağ'ın işgali nedeniyle topraklarından ayrılmak zorunda kaldıklarını söyledi. Türkiye'nin Ermenistan'ın Karabağ'ı işgalini protesto etmek amacıyla sınır kapısını kapattığını hatırlatan Paşayeva, "Umarız Türkiye, Ermenistan'dan işgalden ve soykırım yalanından vazgeçmedikçe sınır kapısısın açmaz" dedi. Azerbaycan ve Türkiye'nin sorunun çözümünden yana olduğunu dile getiren Paşayeva, "Çözümsüzlüğü biz değil Ermenistan yaratıyor" ifadesini kullandı.

Türkiye'ye Ermenistan sınır kapısını açması için baskı yapan uluslararası güçlerin aynı baskıyı Ermenistan'a da yapması gerektiğini savunan Paşayeva, Türkiye'nin bu konuda geri adım atmaması temennisinde bulundu.

MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal ise, hükümetin Ermenistan sınır kapısının açılmayacağını resmi olan ilan etmesi gerektiğini belirterek, bu konuda kesinlikle taviz verilmemesi uyarısında bulundu.

ajanslar



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,484 µs