En Sıcak Konular

PKK operasyonunda 40 bin görüşme

15 Nisan 2009 16:06 tsi
PKK'nın koordinasyon birimine yönelik yürütülen soruşturmanın 2 yıllık teknik takip sonucu yapıldığı ve savcının elinde 40 bin adet görüşme kaydı bulunduğu ortaya çıktı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2 yıllık bir teknik takibin ardından 12 ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonlarda bugün de 1 kişi daha gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 52'ye yükseldi. Soruşturma kapsamında 5 kişi de aranıyor.

Diyarbakır'da özel yetkili 5 cumhuriyet savcısınca titizlikle yürütülen soruşturma kapsamında, 40 bin adet telefon dinleme kaydının bulunduğu öğrenildi.

Operasyonun yapılmasında teknik takip sonucu ulaşılan bilgilerin yanı sıra gözaltındaki bazı kişilerin banka hesap hareketlerinin de etkili olduğu bildirildi.

Terör örgütü PKK'nın yurt içinde yürüttüğü faaliyetlerin talimatının terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan tarafından verildiği belirtildi. 

Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın talimatları kendisiyle görüşmeye gelen İstanbul'da faaliyet yürüten bir hukuk bürosuna kayıtlı avukatlara ilettiği, bu avukatların da bilgileri dijital ortamda, terör örgütünün sorumlularından yurt dışındaki Sabri Ok'a bildirdiği, Ok'un da bu bilgileri, terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan yöneticilerine ilettiği, örgüt yöneticilerinin bu bilgiler doğrultusunda kararlar aldığı belirtiliyor.

-''PKK'NIN KARARLARI DTP'YE İLETİLDİ''-

Terör örgütü PKK'nın aldığı kararlardan, siyasi partilerle ilgili bölümünün DTP'nin Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek'e sivil toplum kuruluşları ve uluslararası ilişkilerle ilgili bölümünün de ''Türkiye Meclisi'' adlı koordinasyon biriminin sözcülerinden biri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan DTP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun'a iletildiği belirtildi. Altun'un da kendisine iletilen bu bilgileri, koordinasyon biriminin diğer sözcüleri olan M.T. ve N.Y. aracılığıyla ilgili kişi ve yerlere ulaştırdığı ifade edildi.

-DTP'NİN SEÇİMLERDE ADAY BELİRLEMESİ-

Koordinasyon biriminin, yerel seçimlerde DTP'nin aday belirlemesinde de etkili olduğu kaydedildi.

Bölgede, belediye başkanları ile il ve belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde, yakınları çatışmalarda ölen, cezaevinde bulunan veya terör örgütü üyesi olan ailelerin oluşturduğu ''Değer Aileleri Platformu''nun da söz sahibi olduğu, bu platformun adaylarla ilgili ''Tutum Belgesi'' düzenlediği ve bunun da aday belirlemede etkili olduğu ifade edildi.

Aday isimlerinin son olarak bir hukuk bürosuna kayıtlı avukatlar aracılığıyla terör örgütü elebaşı Öcalan'a iletildiği ve onun onaylamasının ardından adayların kesinleştiği öğrenildi. 

-ILISU BARAJI-

Terör örgütünün koordinasyon biriminin Mardin'in Dargeçit ilçesine bağlı Ilısu köyünde 5 Ağustos 2006 günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Ilısu Barajı'nın yapılmaması için özellikli yurt dışında faaliyet yürüttüğü, DTP Genel Başkan Yardımcısı Altun'un bu konuda yurt dışında barajın yapımı için kredi vermeyi düşünen uluslararası şirketlerle görüştüğü ve bazı ülkelerin de bunun üzerine kredi vermekten vazgeçtiği savunuldu.

-AVRUPA'DAN PARA AKTARILMIŞ-

Avrupa Birliği'ndeki bazı parlamenterlerin ''Türkiye Meclisi'' adı altındaki koordinasyon biriminin alt birimlerinde yer alan kadın ve gençlik kolları sorumlularına davetiye gönderdiği, bu davetiyelerle vize alan kişilerin terör örgütünün yurt dışındaki bazı toplantılarına katıldığının tespit edildiği belirtildi.

Ayrıca yurt dışında faaliyet yürüten 2 kişinin bankadaki hesapları aracılığıyla her ay Diyarbakır'daki koordinasyon birimine belirli oranlarda para gönderildiğinin belirlendiği kaydedildi.

-AHMET KAYA'NIN CENAZESİ-

Koordinasyon birimi üyelerinden bazılarının sanatçı Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya ile temasa geçerek, Ahmet Kaya'nın cenazesinin Türkiye'ye getirilmemesi yönünde telkinlerde bulundukları da bildirildi.

-DTP'Lİ BELEDİYELERDE ''MAVİ KAMPANYA''-

Koordinasyon biriminin talimatı üzerine bölgedeki DTP'li belediyelerde ''Mavi Kampanya'' adı altında bir faaliyet yürütüldüğü, bu faaliyet kapsamında belediye çalışanlarının maaşlarının belli bir oranının terör örgütüne gönderildiği de iddia ediliyor.

Ayrıca, bu birimin bölgede yürüttüğü ''Kumbara'' adlı çalışma kapsamında da bazı iş adamları ve esnaftan para toplandığı ifade ediliyor.

-''EYLEME KATILMAYAN İŞTEN ATILIYOR''-

Ayrıca, koordinasyon biriminin, terör örgütünün talimatı üzerine kent merkezlerinde gerçekleştirilen eylemlere katılmadığı tespit edilen belediye işçilerinin işten atılması için belediye yönetimiyle görüşerek, baskı yaptığı da kaydediliyor.


AA

 



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,708 µs