CHP'yi silip attı! | " /> CHP'yi silip attı! | "/>

En Sıcak Konular

Aleviler CHP'yi silip attı!

15 Nisan 2009 14:30 tsi
Aleviler CHP'yi silip attı! Baykal yerel seçimlerden sonra muzaffer bir eda takındı ama Alevilerden ona kötü bir haber var. Alevi kesim toplantıda "yeni bir sol" dedi.

Türkiye'deki Alevi kesiminin önde gelen temsilcilerinden Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), geçen hafta sonu yaptığı toplantıda siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Toplantı sonrasında yayımlanan bildiride CHP'nin işsizlik, Kürt sorunu, Alevi talepleri, laiklik ve demokratikleşme gibi temel konularda yetersiz olduğu kaydedildi. "Yerel seçim sonuçları, mevcut umutsuzluğu ve yeni bir sol-sosyal demokrat oluşuma olan umudu canlı tutmuştur." denildi.

ABF Başkanı Ali Balkız, bildiriye gelecek tepkilerin mayısta toplanacak Danışma Kurulu'nda görüşüleceğini belirtti.

ABF Genel Yönetim Kurulu, geçen hafta sonu yaptığı toplantıda, “Yerel Seçim Sonuç1arı ve Ülkemizde Siyasi Durum” başlığı altında son siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Yayımlanan bildiride, şunlar kaydedildi:

AKP ve CHP duyarsız

“Başta iktidar partisi AKP ve anamuhalefet partisi CHP olmak üzere mevcut partiler, Türkiye'nin işsizlik, gelir dağılımı adaletsizliği, eğitim, sağlık, Kürt sorunu, Alevi talepleri, laiklik, demokratikleşme, 12 Eylül artığı kurumlar ve yasalar gibi temel sorunlarını halktan yana politikalarla çözebilecek niyete ve iradeye sahip değildirler. Mevcut düzeni koruyup kollamakla görevli siyasi partiler, kendi işlevlerini yerine getirmek konusunda son derece gayretlilerken, halkın sorunlarına duyarsız kalmaktadırlar.

Siyasi yelpazenin sol-sosyal demokrat kesiminde, büyük bir dağınıklık, güvensizlik, yorgunluk ve umutsuzluk havası hakimdir. Oysa sol, dinamizm, cesaret, paylaşım, dayanışma, halka güven, sorunlara çözüm üreten örgüt ve örgütlenme demektir. Yerel seçim sonuçları, mevcut umutsuzluğu ve yeni bir sol-sosyal demokrat oluşuma olan umudu canlı tutmuştur. Kültürel ve köken farklılığı nedeniyle mağduriyet yaşayanlar başta olmak üzere işsizler, işçiler, yoksullar, üreticiler, gençler, kadınlar, bilim insanları, sanatçılar, giderek en genel tanımıyla halkımız için, umut ışığı olabilecek sol-sosyal demokrat bir toplumsal muhalefeti birlikte oluşturmak, önümüzde bir görev olarak durmaktadır.”

Milliyet'e konuşan Balkız, bildirideki görüşlerin, federasyon yapılanmasının yanı sıra sendika, odalar ve meslek örgütlerince de tartışılmasını istediklerini söyledi. Balkız, bildiriye gelen tepkilerin, 1-2 Mayıs'ta yapılacak ve 70 yöneticinin katılacağı ABF Danışma Kurulu'nda da ele alınacağını söyledi. Balkız, “Sadece Aleviler değil, Türkiye tartışsın istiyoruz. Bugünden bir ad koymak doğru değil. Sol-sosyal demokrat bir düşüncedeyiz. Bu Alevilerin tek başına yapacağı bir şey değil” diye konuştu. Alevi kimliğinden yola çıkarak enflasyon, Ermeni ve Kıbrıs gibi sorunların çözülemeyeceğini dile getirdi.

 



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,703 µs