Ergenekon'a karşı! | " /> Ergenekon'a karşı! | "/>

En Sıcak Konular

Yavru vatanda her parti Ergenekon'a karşı!

15 Nisan 2009 12:00 tsi
Yavru vatanda her parti Ergenekon'a karşı! İddianamede geçen Kıbrıs- Ergenekon bağlantısına Kıbrıslılardan ortak tavır...

İddianameye göre Ergenekon Silahlı Terör Örgütü yaklaşık iki yıldır Türkiye'nin en önemli gündemi. Her operasyonda yeni bilgi ve belgelerle birlikte yeni cephanelikler ortaya çıkıyor.

Ülkedeki demokratik ortamı, ekonomik istikrarı sekteye uğratmak, hukuk dışı yöntemlerle rejim değişikliğine gitmeyi arzu edenler yargı karşısında hesap veriyor. Gözaltına alınıp serbest bırakılan isimler bile "Ergenekon'un ne kadar tehlikeli bir yapılanma" olduğunu itiraf ediyor.

Ancak buna rağmen bazı siyasi partiler devam eden yargı sürecine müdahale edercesine bütün politikalarını Ergenekon karşıtlığı üzerine oturtuyor. Ortaya çıkan hiçbir belge ve bilgi siyasi partilerin görüşlerinde değişiklik yapmıyor.

KKTC'de ise durum oldukça farklı. Şu an iktidarda bulunan ve savcılığın harekete geçmesi için çağrıda bulunan Cumhuriyetçi Parti genel başkanı ve Başbakan Ferdi Sabit Soyer Türkiye'deki Ergenekon soruşturmasının 2. iddianamesinin ekinde Kıbrıs'la ilgili bölümleri okuyunca "müthiş iddialar bulunduğunu gördüğünü" ifade ederek, bunları, incelemesi ve gerekli soruşturmayı yapması için Başsavcılığa verdiğini söyledi. Soyer; "Kim olursa olsun, bir darbeye doğru giden bir müdahaleyi hiçbir demokrat insanın kabullenmesi mümkün değil" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş'ta Ergenekon belgelerini gördükten sonra 19 Nisan'da yapılacak seçimlere de farklı bakmaya başladığını belirtti.

KTC Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) Genel Başkanı, Turgay Avcı, Ergenekon'un Kıbrıs bağlantılarıyla ilgili iddiaların kesinlikle araştırılması gerektiğini belirterek, "Artık karanlıkta saklı hiçbir şeyin kalmaması gerekiyor" dedi.

Ergenekon ilişkilerinin içinde olduğu ima edilen Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Derviş Eroğlu bile''Ergenekon konusunda ve 2003-2005 seçimlerinde yaşananlar hakkında mecliste araştırma açılmasını isteyecek ilk partinin kendileri olacağını'' söyleyerek "Ben Ergenekon'un savunucusuyum" düşüncesinden uzak bir tavır sergiledi.

zaman

 



Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,310 µs