En Sıcak Konular

Uçağın enkazına ulaşıldı!

15 Nisan 2009 08:07 tsi
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi kaymakamı Adem Saçan, ilçe yakınlarında askeri bir uçağın düştüğünü açıkladı.

01:33 UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDIĞI BİLDİRİLDİ

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Muradiye Sarnıç köyü yakınlarında düşen askeri uçağın enkazına ulaşıldığı bildirildi.

AA muhabirinin askeri yetkililerden aldığı bilgiye göre, Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'nden eğitim amaçlı havalanan ve Muradiye Sarnıç köyü yakınlarındaki ormanlık bölgede düşen uçağın enkazına ulaşıldı.

Enkazın, Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından bulunduğu, pilottan ise henüz haber alınamadığı öğrenildi.

00:33 UÇAĞIN BİR PARÇASINA ULAŞILDIĞI BİLDİRİLDİ

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Muradiye Sarnıç köyü yakınlarda düşen askeri uçağın bir parçasına ulaşıldığını bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'nden eğitim amaçlı havalanan uçağın düşmesinin ardından yapılan arama çalışmalarında, kurtarma ekiplerinin, Muradiye Sarnıç köyü yakınlarındaki ormanlık bölgede enkazın bir parçasına ulaştığı öğrenildi.

00:02 VALİ HATİPOĞLU: BİR UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜNE DAİR BİLGİ BİZE ULAŞTI

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Balıkesir 9. Ana Jet Üstü'nden eğitim amaçlı olarak havalanan bir uçağın düştüğüne dair bilginin kendisine ulaştığını söyledi.

Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balıkesir'in Kepsut ve Susurluk ilçeleri ile Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde arama-kurtarma çalışmalarına başlandığını belirtti.

Çalışmalara aralıksız olarak jandarma komutanlıkları ve kaymakamlıkların koordinesinde devam edileceğini vurgulayan Hatipoğlu, ''Balıkesir 9. Ana Jet Üstü'nden eğitim amaçlı olarak havalanan bir uçağın düştüğünü dair bilgi bize ulaştı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Çalışmalar sürecek'' dedi.

Hatipoğlu, Balıkesir Sivil Savunma Müdürlüğüne ait arama-kurtarma ekibinin de bölgeye sevk edilmek üzere şu anda hazır durumda bekletildiğini kaydetti.


23:50 ÇOK SAYIDA EKİBİN SEVK EDİLDİĞİ BİLDİRİLDİ

Askeri uçağın düştüğü bölgeye arama-kurtarma ekiplerinin sevk edildiği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kepsut'un Örencik ve Mustafakemalpaşa'nın Sarnıç köyleri yakınlarında uçağın düştüğü yerin belirlenmesi ile arama-kurtarma çalışmalarına başlandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Turhal, bir ekiple birlikte Kepsut bölgesine hareket etti.

Bu arada, Eskişehir'de kurulu 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Arama-Kurtarma ekibinin de askeri uçağın düştüğü bölgeye hareket ettiği bildirildi.

23:42 TEK KİŞİLİK ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde tek kişilik askeri bir uçak düştü. Bölgeye çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekibi gönderiliyor.

Balikesir'den havalandığı öğrenilen F4 tipi askeri uçağın henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı düştüğü bildirildi. Mustafekemalpaşa ilçesine bağlı Sarnıç köyü sakinleri, çıkan gürültü üzerine durumu jandarmaya bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, arama çalışmalarına başladı. Bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi. Aramalara helikopterlerin de havadan destek verdiği belirtiliyor. Sarnıç köyü sakinleri, bölgeye çok sayıda jandarma ve arama kurtarma birliklerinin geldiğini aktardı.

22:48 ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ İDDİASI

Bursa'nın Musatfakemalpaşa ilçesine bağlı Sarnıç köyü yakınlarına bir uçağın düştüğü iddia edildi. Saat 21.45 sularında çıkan gürültü üzerine durumu jandarmaya bildiren Sarnıç köyü sakinleri, bir uçağın düştüğünü, helikopterlerin bölgede arama yaptığını iddia etti.

Uçağın Balıkesir'le Bursa sınırları arasında düştüğü ve askeri uçak olduğu öne sürülüyor.

 




Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,356 µs