En Sıcak Konular

'Ders kitaplarından ÇYDD reklamları çıksın'

14 Nisan 2009 19:55 tsi
Ergenekon'un ÇYDD'lere uzanması eğitimcileri harekete geçirdi. Özgür Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın göreve çağırdı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan ve dernek şubelerinde aramalar yapılması sonrası derneğin amacının dışına çıktığının ortaya çıkmasının ardından Özgür Eğitim-Sen yazılı bir açıklama yaparak, ÇYDD reklamlarının ders kitaplarından çıkarılmasını istedi.

İŞTE YAPILAN O AÇIKLAMA

İlköğretim 5.sınıf Sosyal Bilgiler ders kitabının 147. sayfasında yer alan” Çağdaş toplum için el ele” adlı konuda ÇYDD hakkında tam bir sayfalık bilgi yer almaktadır. Kitapta; Toplumsal sorunların çözümlenmesinde resmi kuruluşlara destek vermek, sorunlara çözüm bulmak için çalışan farklı sivil toplum kuruluşları vardır. Bu kuruluşlardan biride ÇYDD’dir denilmektedir. Ayıca derneğin çağdaş bir toplum yaratmak, insanların eğitimine olan ilgisini arttırmak ve toplumun refah düzeyini yükseltmek amacıyla kurulduğu bilgisi verilmiştir. Çalışmalarına MEB’in ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nun(SHÇEK) destek verdiğini ayrıca çalışmalarını Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bazı mülki ve mahalli idareler ile birlikte yürüttüğü ifade edilmektedir. ÇYDD’nin ”Kırsal kesimde okuma şansı az olan yoksul kızlara eğitim desteği sağlanır” gibi faaliyetleri de kitapta yer alan bilgiler arasında.
 
Ergenekon operasyonu kapsamında aranan ÇYDD hakkında çıkan haberler dikkate alındığında bu derneğin farklı amaç ve idealler uğruna kurulduğu ve bu minvalde işlev gördüğü anlaşılmaktadır. ÇYDD Başkanı Türkan Saylan’ın kamuoyuna yansıyan konuşmalarına ve eylemlerine baktığımızda da bu derneğin gerçek bir sivil toplum anlayışıyla örtüşmediği apaçık ortadadır.

Özgür Eğitim-sen olarak; Bizim istemediğimiz bir şeyin Türkiye’de olması mümkün değil diyen, Darbeciler tarafından idam edilen Adnan Menderes’i örnek göstererek bu ülkenin başbakanına tehdit eden, başörtüsü takmamak kaydıyla burslar verdiren, “çağdaş yaşama bilinci kazandırmak” adı altında burada yaşayan insanların inanç değerlerini yok sayan, dışlayan, Cumhuriyet mitinglerinin organizasyonlarında kilit rol oynayarak farklı kesimler arasında kışkırtıcılık yapan velhasıl bir sivil toplum örgütünden beklenmeyen her türlü antidemokratik söz ve eylemlerde bulunan bir genel başkanın ve derneğinin ders kitaplarında reklâm edilmesini istemiyoruz.

 MEB Bakanı Hüseyin Çelik’in 5.sınıf Sosyal Bilgiler kitabında yer alan ÇYDD hakkındaki reklâm içeren bilgileri kaldırmasını talep ediyoruz. Eğitimciler son günlerde haber izleyen öğrencilerin bu dernek hakkındaki ilginç sorularına tanık olmaktadırlar. İlkokul 5.sınıf öğrencilerin dahi rahatsız olduğu bu reklâm içeren bilgilerin derhal kaldırılması gerekmektedir. Bu hükümetin başbakanına Adnan Menderes’in idam edilişini hatırlatarak mesaj vermek isteyen bu dernek başkanının isminin ve ÇYDD web adresinin kitaptan çıkartılması için MEB Bakanına çağrıda bulunuyoruz. Yeni neslin özgürlükçü, demokrat, farklılıklara açık, tercih yapabilen, bu topraklarda yaşayan insanların inanç değerlerine saygılı birer insan olarak yetişmeleri istiyorsak eğer mutlaka ders kitaplarından darbeci, antidemokratik ve insan karşıtı bilgileri temizlemek durumundayız. Özgür Eğitim-sen olarak Sayın MEB Bakanının bu konularda hassas olmaya ve gereğini yapmaya çağırıyoruz.

Özgür Eğitim-Sen

haber7



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,590 µs