isyanı | " /> isyanı | "/>

En Sıcak Konular

Emin Gürses'in isyanı

14 Nisan 2009 19:34 tsi
Emin Gürses'in isyanı Ergenekon duruşmasında söz alan Emin Gürses kendisinden önce söz alan sanıkların savunmalarına adeta isyan etti. Gürses diğer sanıkların "değilim" dediği konuda kendi adına "Allaha şükür" dedi ve çok açık konuştu.

Ergenekon duruşmanın talepler bölümünde Doç.Dr.Emin Gürses savunma yapan sanıkların "İhtilalci değilim" söylemini eleştirdi.

Gürses, "Ben ihtilalciyim. Toplumsal ve siyasal ilerleme için ihtilaller yapılır. Fransız ve Bolşevik ihtilallerinde olduğu gibi. Darbeler ise talimatla yapılır. Amerika'nın talimatıyla. Darbe ve ihtilal birbirine karıştırılıyorsa yazıklar olsun bu üniversitelere. Ben ihtilalci olmaktan gurur duyuyorum. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel ve Zekeriya Öz'e de bu kavramları anlatmıştım. Ancak iddianamede düzeltmeye gitmediler. Allah'a şükür ihtilalciyim" diye konuştu.

Tutuklu sanık İP Genel Başkanı Başkanı Doğu Perinçek ise Türkiye'nin şu an hukukun bittiği yerde durduğunu savundu. Kendisinin Tevfik Fikret ve Namık Kemal'lerin soyundan geldiğini belirten Perinçek, "Ben şerefsiz değilim" dedi. Davanın Şenkal Atasagun'un, 2001 yılında emniyetteki mülakatları komik bulduğunu söylediği an bittiğine dikkat çekerek, "ABD çöküyor. İşallah biz tutuklu olarak yargılanırken ve siz bizi yargılanırken buna şahit olacağız ya da daha iyi şartlarda. Bakın korkulacak bir şey yok. Zincirler koptu kurallar ortadan kalktı. İki yıldır ulusal devletimiz kalmamıştır. Bu ortama neden olan ise soruşturma ve kovuşturmanın bir arada yürütülmesidir. Bunun sonucu ise iç savaştır. Gelin el birliği yapalım. Aranızda Atatürkçü olmayan varsa sizlerin yurtseverliğine sesleniyorum. Cesur adımlar atalım. Niçin rektörler yerlerde sürükleniyor? Bir kahraman Rauf Denktaş neden suçlu gibi ifade vermeye çağırılıyor? Bir devrimci aydın Erol Manisalı neden çekiştirilerek polislerce götürülyor? Bundan el birliği ile çıkalım diye söz aldım" diyerek sözlerini tamamladı.

Tutuklu sanık İsmail Yıldız, yazar Nevzat Tarhan'ın Ergenekon soruşturmasına destek verdiğini söyledi. Yıldız, "Nevzat Tarhan, operasyonu destekleyen bir kişiydi. Ancak, şimdi davanın politize olduğunu belirtiyor. Yazılarında da yargılamayı yapanların ileride yargılanacağını savunuyor" dedi. Bu sırada Başkan Şengün araya girerek, "Orada mahkemeye talimat var mı?" diye sordu. Bunun üzerine Yıldız, Şengün'ün sorusunu "Bu saatten sonra ben adaletin değil zulmün tecellisini bekliyorum" diye cevapladı.

Tutuklu sanık Ergün Poyraz'ın avukatı Hüseyin Buzoğlu talebinde başkanın İsmail Yıldız ile olan diyalogunda söylediği 'Orada bize talimat var mı?' sözünü hatırlatınca Şengün'ün tepkisini aldı. Şengün, "Avukat bey, yanlış anladınız. Cübbenizin yakasını da düzeltin. Yakanız açık" dedi. Bunun üzerine Buzoğlu, "Afedersiniz, farketmemiştim" cevabını verdi. Başkan Şengün, "Hayır, bunu daha önceden de yaptınız" diye konuştu. Bunun üzerine Buzoğlu, "Hayır efendim böyle birşey olmadı" dedi. "Şengün, "Ben unutmam. Daha önce de yaptınız" deyince Buzoğlu saygılar sunarak konuşmasını bitirdi.

cihan



Bu haber 999 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,495 µs