En Sıcak Konular

Giyim mağazalarının indirimleri gerçeği yansıtmıyor

0 0 0000 00:00 tsi
Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, giyim mağazalarının bayram nedeniyle yaptığı yüzde 70-80’lere varan indirimlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Tüketicilerin "kandırıldığını" vurgulayan Karakuş, bu durumu engelleyecek yasal düzenlemenin mutlaka yapılması gerektiğini vurguladı.

Karakuş ANKA’ya yaptığı açıklamada, tekstil ve hazır giyim mağazalarının yüzde 70-80’lere varan indirimleri değerlendirdi. Karakuş, mağazaların indirimlerinin düzenlenmesi ve bir standart getirilmesi için hazırlanan tasarının TBMM’de üst komisyonda olmasına karşın itiraz üzerine alt komisyona çekildiğini ve üzerinde çalışıldığını hatırlattı.


İNDİRİMLERE AB STANDARDI GETİRİLMELİ

Karakuş, yüzde 70-80’lere varan ve belli bir periyodu olmayan indirimlerin inandırıcı olmadığını vurgulayarak, tüketicinin bu indirimlere inanmaması gerektiğini vurguladı. Karakuş, indirimlerin AB ülkelerinde olduğu gibi yılda iki kez yani sonbahar-kış ve ilkbahar-yaz olarak 1 aylık süreyle olması gerektiğini belirtti. Türkiye’de de indirimlerin bu şekilde yapılması gerektiğini kaydeden Karakuş, bu durumun hem tüketicinin kandırılmaması hem de haksız rekabetin engellenmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.


"YABANCI FİRMALAR PİYASAYI ALLAK BULLAK EDİYOR"

Yurt dışından gelen firmaların kendi ülkelerinde ve AB ülkelerinde "ucuzluk" yapamadıklarını belirten Karakuş, bu firmaların Türkiye pazarındaki kanun boşluklarından yararlanarak indirim uyguladıklarına işaret etti. Karakuş, bu durumun piyasayı "allak bullak" ettiğini belirterek, söz konusu firmaları haksız rekabete neden olmakla suçladı. Karakuş, iyi ve kaliteli firmaların dönemsel olarak uyguladığı yüzde 50’lik indirimlerin ise gerçeği yansıttığı söyledi. Karakuş, "Bu nedenlerle Meclis alt komisyonunda bulunan kanunun mutlaka çıkacağına inanıyorum. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’da çok ilgileniyor. Düzenlemenin olması şart, çünkü halk kandırılıyor" dedi.


YILBAŞI VE BAYRAM SATIŞLARI DÜŞTÜ

Yılbaşı ve bayram alışverişlerinin düşük olduğunu belirten Karakuş, tekstilin işlerin iyi olmamasından dolayı 3-4 yıl önceki fiyatlar üzerinden satış yapıldığını anlattı. Sektörün sorunlarının çözümlenebilmesi için girdi maliyetlerinin düşmesi gerektiğine işaret eden Karakuş, enerji maliyetlerinin yüksekliğine de dikkat çekti.

memurlar.net



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,237 µs