En Sıcak Konular

İtiraflar mezar açtırdı

14 Nisan 2009 18:08 tsi
TERÖR örgütü PKK itiraçısı Abdülkadir Aygan'ın itiraflarında adı geçen ve 14 yıl önce Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde kaybolduktan sonra akibetinden bir daha haber alınamayan Hasan Ergül'ü ait olabileceği iddiası üzerine Elazığ'da bir mezar açıldı.

Ergül ailesinin başvurusu üzerine 14 yıl önce Hazar Gölü’nde cesedi bulunarak kimsesizler mezarlığına gömüldüğü iddia edilen Hasan Ergül’ün kimliğinin kesin tespiti için kemik parçaları alındı.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 14 yıl önce kaçırıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan Hasan Ergül ile ilgili eski itirafçı Abdülkadir Aygan'ın Hazar Gölü kıyısında öldürüldügü ve cesedinin göle atıldığı iddiaları üzerine ailesi hareket geçti. Ergül ailesinin avukatları Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, kimsesizler mezarlığında gömülenler ile ilgili bilgi isteyince savcılıktan dosyaları çıkarılan kimsesiz cenazeler ile ilgili fotoğraflar aileye gösterildi. Aile, bu fotoğraflardan birinin Hasan Ergül'e ait olduğunu tespit ederek, kesin kimlik tespiti için DNA testi yapılmasını istedi. Ergül ailesi fertlerinin talebi üzerine kimsesizler mezarlığında Hasan Ergül'e ait olduğu iddia edilen mezar bugün savcılık denetiminde açtırıldı. Savcılık ve Adli Tıp Kurumu çalışanları cesedin kaval kemiğini ve kafatasından bazı parçalar alarak DNA testi için Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

Mezarın açılması sırasında hazır bulunan Hasan Ergül’ün kardeşi Ata Ergül, ağabeyini fotoğraflarından tanıdığını ifade ederek, “3 yıl önce PKK ve JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan itiraflarından yola çıkarak araştırma yaptık. Bunu yapanları Türk adaletinin önünde yargılanmasını istiyorum. Bu vahşeti yapan faallerin yakalanması istiyorum” dedi.

Ergül ailesinin avukatı Serdar Çeleb, Aygan’ın itiraflarından sonra yetkililerle görüştükten sonra 1995 yılında Hazar Gölü'nde 2 ceset bulunduğu bilgisine ulaştıklarını söyledi. Celeb, şunları söyledi:
“Yaptığımız araştırmalarda sadece bir cesetin yerini tespit edebildik. Dosyadaki fotografları aileleye gösterdikten sonra aile fotografların Hasan Ergül'e ait olduğunu söyledi. Fotoğraftan tespit ettikten sonra cenazemizi almak istedik. Savcılık kimlik tespitinden emin olmak için DNA incelemesi için mezarı açtırdı. DNA ile kesinleştirdikten sonra aile ile savcılığa tekrar başvuracaz ve dosyanın Ergenekon dosyasına eklenmesini isteyeceğiz. Çünkü bu vahsetin failleri Eregenekon dosyası kapsamında tutuklu olan failerdir.”

Hürriyet



Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,045 µs