En Sıcak Konular

Turkcell internette % 73 indirim yaptı

14 Nisan 2009 17:41 tsi
Turkcell, GSM şebekesindeki üstünlüğünü internet ortamına taşımak için harekete geçti.


Mobil internet tarife ve paketlerini yenileyen iletişim ve teknoloji sektörünün lideri, ayda bütün vergiler dahil 9,38 TL / 65 kontöre 100 MB mobil internet imkanı sunuyor. Turkcell, standart mobil internet tarifesinde ise yüzde 73'e varan indirimler yapmayı da taahhüt ediyor.

21 Nisan tarihinden itibaren standart mobil internet tarifesinde faturalı hat kullanıcılarına yüzde 73'e varan indirim yapan Turkcell, faturasız hat kullanıcılarına aynı fiyat aralığı içinde yüzde 17 daha fazla kullanım imkanı sunacak. Şirketin pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, mobil internet kullanımında yapılan Özel İletişim Vergisi indirimi ile ilgili şunları söyledi:

"Mobil internet üzerindeki Özel İletişim Vergisinin yüzde 25'ten yüzde 5'e çekilmesi bizim uzun süredir gerçekleşmesini arzu ettiğimiz ve mobil internet sektörünün önünü açacak önemli bir adım oldu. Turkcell olarak, yapılacak indirimi müşterilerimizin lehine kullanacağımızı söylemiştik ve bu sözümüzü tutuyoruz. ÖİV'de yapılan indirimle yetinmeyerek müşterilerimize standart tarife kullanımlarında yüzde 73'e varan ek indirim sunuyoruz. Yurtiçi standart mobil internet tarifesinde ise, faturalı hatlar için 1 MB kullanım 7,47 TL'den tüm vergiler dahil 1,99 TL'ye düşürürken, faturasız hatlarda 2 kontör karşılığı kullanılan 30 KB'ye yüzde 17 ek kullanım avantajı sağlanarak 35 KB'ye yükseltiyoruz."

Son iki yılda mobil internet kullanıcı sayısını yüzde 59 artırarak 12 milyondan 2008 sonu itibarıyla 19,1 milyona çıkartmayı başardıklarını belirten Develioğlu, "Mobil internet kullanımında gözlemlediğimiz artış, mobil internetin Turkcell müşterileri için günlük yaşamın bir parçası olmaya doğru yol aldığını gösteriyor." tespitini aktardı.
Konuşmasında, 3G teknolojisine de değinen Lale Saral Develioğlu, 3G teknolojisinin önümüzdeki dönemde uygulamaya girmesiyle birlikte özellikle Turkcell abonelerinin mobil internet kullanımındaki hızlı gelişimin katlanarak artmasını beklediklerini söyledi. Develioğlu, "Turkcell olarak, sadece hizmette değil, hizmetin gerçekleşmesini sağlayan cihaz tekliflerimizde de önemli adımlar attık. Turkcell müşterilerini sunduğumuz çok uygun cihaz teklifleriyle şimdiden 3G'ye hazırlıyoruz." dedi.

(CİHAN)



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,919 µs