Irak savaşını destekledi mi? | " /> Irak savaşını destekledi mi? | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon Irak savaşını destekledi mi?

14 Nisan 2009 17:05 tsi
Ergenekon Irak savaşını destekledi mi? Mehmet Haberal’ın Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınmasıyla Ecevit’in rahatsızlık süreci tekrar gündeme geldi. Ecevit’in yakın koruması olan DSP milletvekili Recai Birgün’e o sürece dair iddialarını sorduk. Birgün, süre

Sayın Ecevit’in hastanede öldürülmek istendiğini söylüyorsunuz. İddialarınızda bahsettiğiniz operasyonlarla neyi hedeflediler, elde etmek istediler?

2002’de 57’nci hükümetin Irak işgaline karşı sert tutumu ulusal ve uluslar arası bazı çevrelerde tepki aldı. Bu yüzden sayın Ecevit’in siyaseten tasfiyesine karar verildi. Savaşa en çok karşı olan Sayın Ecevit’ti. Buna karar verilmişti. Dick Cheney’in geldiğinde konu görüşülmüştü ve sonrasında bir takım operasyonlar yapıldı. Sayın Ecevit’in rahatsızlığı da iyi bir fırsat oldu bunun için. Doktorlar buna bilerek veya bilmeyerek dahil oldular. Amerikan askerlerinin Türkiye topraklarından geçmesine izin verecek bir hükümet istendi.

Cheney geldiğinde o dönemde sayın Ecevit o zaman bakan olan Kemal Derviş’e 13 gün ulaşamadığını söylemişti. Derviş geldiğinde, seçim gündemde yokken birden bire “seçim Türkiye ekonomisini etkilemez” dedi. Burada düğmeye basıldı ve Türkiye bir anda seçim atmosferine girdi. İktidarı görevden indirmek için sayın Ecevit için “yaşlı, iş yapamaz” portresi çizildi. Sonrasında parti grubu ikiye bölündü hatırlarsanız. Fakat sayın Bahçeli bunu desteklemedi ve Ecevit’in Başbakanlığını destekliyorum dedi. Bu operasyon da başarısız oldu. Fakat sonrasından bizim duyduğumuz, Bahçeli’nin de kulağına fısıldanmış, eğer desteklemezseniz, sizin partiniz de ikiye bölünür, şeklinde… Sonra da Sayın Bahçeli de seçim kararı aldı ve tarih açıkladı.

Danıştay saldırısı olduğu dönem veya sonrasında Bülent Ecevit’in hastanede bağlı olduğu makinenin fişini çekilmesi gibi iddialar da yazıldı. O konuyu netleştirebilir misiniz?

Bu medya da çok yazıldı ama doğru değil. Sayın Ecevit’in hastanede yattığı süreci ile Danıştay saldırısı dönemi çok farklı. Sayın Ecevit o sırada ayaktaydı, çok üzülmüştü saldırıya ve cenaze yürüyüşüne katılmak istemişti. Böyle bir şey yok. GATA çok güvenli bir yerdir.

www.iyibilgi.com röportaj



Bu haber 1,263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,801 µs