En Sıcak Konular

DSP'li İçli mahkemeye gidiyor!

14 Nisan 2009 13:27 tsi
DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli uyarı cezasını içine sindiremediğini belirtti. DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, Merkez Disiplin Kurulunun hakkında verdiği uyarı cezasını içine sindiremediğini belirterek, ''Genel başkanlığa aday olan kişini

İçli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakkında verdiği karar dolayısıyla Merkez Disiplin Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Disiplin Kurulu üyelerinin çok zor bir görev yaptığını dile getiren İçli, ''Genel Başkan ve kurulların, 'ihanet, tuzak kurmak' suçlaması karşısında, durumları çok zor. Ama verdikleri kararla, bizim hakkımızdaki iddiaları, uzaktan yakından ilişkilendirmediler'' diye konuştu.

İçli, uyarı cezası kararına saygılı olduğunu ancak bu kararı da içine sindiremediğini vurgulayarak, genel başkanlığa adaylığındaki tedbir kararı ve suçlamaların ortadan kalkmasını ise sevindirici bulduğunu söyledi.

Kararın kendisine tebliğ edilmediğini bildiren İçli, ''Tebligat gelsin, ona göre değerlendireceğim. Genel başkanlığa aday olan bir kişi, disiplin suçuyla -adı yazılı olarak dikkati çekmek de olsa- suçlanmış oluyor, bunu kaldırmam gerekiyor. Bunu hak etmedim, genel başkanlığa da adayım. DSP Genel Başkanlığına aday olan kişinin uyarı cezası da alması doğru değildir, bu kararlar, usulen ve şeklen götürülür, o nedenle şeklen mahkemeye götüreceğim'' görüşünü dile getirdi.

''YOLUMUZA BAKACAĞIZ''

DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün de ''Uyarı aldık diye bakmıyorum, ihraçtan kurtulduk diye bakıyorum'' dedi.

Böyle bir kararı beklediğini, Merkez Disiplin Kurulunun, doğru bir karar verdiğini ifade eden Birgün, sonuç ne olursa olsun kurulun kararına saygılı olacağını söylediklerini anımsattı.

''Bundan sonra yolumuza bakacağız'' diyen Birgün, parti içindeki görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerini belirtti.

Birgün, olağanüstü kongre için genel başkan adaylarının ortaya çıkmadığını anımsatarak, ''Hangi adayı beğenirsek, onu destekleyeceğiz. Bizim de güvendiğimiz adayı desteklemek için diğer arkadaşlarımızı ikna etmeye çalışacağız'' diye konuştu.

DSP'li Birgün, İstanbul Milletvekili Ahmet Tan'ın ihraç kararına ilişkin, ''etik olarak yorum yapmayı doğru bulmadığını'' söyledi. 

aa



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,417 µs