DTP'ye değil KCK'ya | " /> DTP'ye değil KCK'ya | "/>

En Sıcak Konular

Operasyon DTP'ye değil KCK'ya

14 Nisan 2009 12:54 tsi
Operasyon DTP'ye değil KCK'ya 
Güneydoğu gözaltıları aydınlanıyor.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bugün sabah saatlerinde PKK terör örgütünün Türkiye'de oluşturmayı planladığı meclis yapılanmalarına karşı operasyon gerçekleştirildi.

Diyarbakır merkezli olarak başlatılan operasyon Aydın, İstanbul, Gaziantep, Adana, Ankara, Kahramanmaraş, Mersin, Elazığ, Hakkari, Van ve Tunceli'de eşzamanlı operasyonlarla desteklendi.

KCK'YA BÜYÜK OPERASYON

PKK'nın, "KCK" ve "Türkiye Meclisi" adını verdiği bu yasadışı örgütün PKK adına ülke genelinde gerçekleştirilen tüm illegal aktiviteleri kontrol ettiği iddia ediliyor. Kuzey Irak'taki örgüt kamplarından emir alan bu örgüt, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve teşvik etmek, vatandaşlara ait araçlara, polis, jandarma ve kamu varlıklarına molotof kokteyli atmak, taşlı-sopalı saldırıda bulunmak, bunun için eylemci gruplar oluşturmakla suçlanıyor.

Halk arasında karışıklık çıkarmakla görevli KCK militanlarının, PKK'nın yurtdışındaki kongre ve toplantılarına katılarak Türkiye hakkındaki kararları ülke genelinde oluşturulan illegal yapılar aracılığıyla uygulamaya koyduğu belirtiliyor. Bir devlet gibi hareket eden, kendi meclislerini, karar organlarını, mahkemelerini kurmaya çalışan KCK'nın, örgüte karşı hareket edenleri de kendi usullerince cezalandırdığı iddia ediliyor.

PKK yöneticileri Murat Karayılan, Sabri Ok, Cemil Bayık, Zübeyir Aydar'ın talimatlarıyla hareket eden militanların, yurtdışındaki ve özellikle Avrupa'daki PKK sempatizanlarıyla bağlantılı olarak uyuşturucu ticareti yaptıkları, holding, belediye, sanatçı, esnaf, işçi gibi meslek gruplarından "bağış" diyerek zorla para topladıkları, elde ettikleri gelirleri PKK'ya aktardıkları, dağlardaki teröristlerin ihtiyaçlarını karşıladıkları tespit edilmiştir.

1,5 YILLIK OPERASYON

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda Emniyet güçlerinin başlattığı operasyonda PKK'nın halkı isyana teşvik etmeye çalışan şehir kadrolarına ağır bir darbe vurdu.

PKK'nın "Kürdistan Demokratik Toplum Konfederalizmi-KCK" olarak adlandırdığı bir devlet sistemini Türkiye'de kurmaya çalışan KCK militanları, faaliyetlerini ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sürdürüyorlardı. Halkı isyana teşvik ederek milleti bölmeye, vatandaşları devletten soğutmaya çalışan bu militanlar, diğer yandan da yasama, yürütme, yargı birimleri olan kendi kontrollerindeki bir devlet düzenini şekillendirmeye gayret ediyorlardı.

Aralık 2007'de, Irak'taki terör örgütü kamplarına yönelik hava operasyonlarının başlamasıyla eşzamanlı olarak, PKK'nın şehir merkezlerinde faaliyet yürüten sivil kadrolarına yönelik çalışmalarını yoğunlaştıran terörle mücadele polisleri 1,5 yıllık titiz bir çalışmanın eseri olarak 12 ilde kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi.

ABD'DEN İSTİHBARAT DESTEĞİ

PKK kamplarına düzenlenen hava saldırıları öncesinde gerek ABD, gerekse Avrupa ülkeleri nezdinde PKK'yla mücadeleye karşı oluşan uluslararası konsensüsün desteğiyle başlatılan operasyon büyük bir gizlilikle ve aylarca süren çalışmalar neticesinde gerçekleştirildi.

ABD Başkanı Obama'nın Türkiye ziyaretinde tekrar gündeme gelen operasyonla ilgili olarak, ABD güvenlik danışmanlarıyla görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde KCK kadrolarının, PKK kamplarıyla irtibatlarını deşifre etmeye yardımcı olarak istihbarat desteği tazelendi.

Obama'nın DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'le yaptığı görüşmede Kürt sorununun şiddetle çözülemeyeceği vurgusunu yapması ve Ahmet Türk'ün mektubunu kabul etmemesi de operasyona desteği olarak yorumlanıyor.

OPERASYON DTP'YE DEĞİL, PKK'YA KARŞI YAPILDI

Operasyonun gerçekleştirilmesi konusunda zamanlamaya özen gösteren güvenlik güçleri, yerel seçimlerin şaibe altına girmemesi amacıyla operasyonu seçim sonrasına erteledi.

Operasyon DTP'ye değil, PKK'nın şehir merkezlerinde yasadışı faaliyetlerde bulunan, halkı provoke eden, kaos ortamı yaratmak isteyen kadrolarına karşı gerçekleştirildi.

Yerel seçimler öncesinde de halka, DTP'ye oy vermeleri, başka partiler adına çalışmayı bırakmaları için baskı-şantaj yapan, DTP'ye uzak gördükleri kişilerin telefon ve adres bilgilerini öğrenerek ailesi ve yakınlarını öldürmekle tehdit eden KCK kadrolarının, demokratik bir anlayışla seçimlere girmeyi düşünen DTP yönetimi arasında da huzursuzluk yarattığı öğrenilmiştir.

12:14 - YÜKSEKOVA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ GÖZALTINDA

Yüksekova Belediye Meclis Üyesi Zübeyde Çoğaç, jandarma tarafından gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, jandarma ekipleri Van Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla Yüksekova Belediye Meclis Üyelerinden Zübeyde Çoğaç'ı gözaltına aldı. Aynı talimatla Çoğaç'ın evinde arama da yapıldığı öğrenildi. Gözaltına alınma gerekçesi hakkında açıklama yapılmayan Çoğaç'ın Van'a gönderildiği bildirildi.

11:25 - BELEDİYE ARAÇLARI SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞTI

Emniyet Müdürlüğü tarafından 10 Kasım 2006 tarihinde yapılan operasyonda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adına çalıştığı ve terör örgütü PKK'ya lojistik malzeme taşıdığı iddia edilen 2 araç suçüstü ele geçirilmiş, 3 kişi tutuklanmıştı. Büyükşehir Belediyesi ise araçların kurum ile ilgisinin bulunmadığını savunmuştu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adına yaklaşık 18 aydan bu yana çalışan 1 adet pikap ile 1 adet otomobil, yapılan istihbar çalışmaları neticesinde izlindi. 4 gün süren titiz çalışmalar sonucunda Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ekipleri, yola çıkan araçları takibe aldı. Diyarbakır-Silvan Karayolu üzerinde Özel Hareket timlerinin desteğiyle 2 araca yönelik operasyon düzenlendi ve araçlarda bulunan S.Ç., U.Ö. ve N.Ç. isimli şahıslar gözaltına alındı. Araçta yapılan aramalarda 117 adet beyaz renkli sırt teçhizatı muhafazalı kar kamuflajı, 35 adet şirketlere ait sahte kaşe ve çok miktarda sahte fatura, 1 adet Glock marka silah, bu silaha ait 3 adet şarjör ve 82 adet mermi, 2 adet propaganda CD'si, 100 gram esrar, 107 kutu antibiyotik ilaç, 1 adet bilgisayar yazıcısı, 12 adet not defteri, 4 adet bilgisayar, 2 adet cep telefonu ele geçirilmişti. PKK'ya lojistik destek sağlamak amacıyla yükledikleri iddia edilen lojistik malzemeleri kırsala götürürken yakalanan zanlıların yapılan sorgularında, malzemeleri terör örgütü PKK'ya götüreceklerini itiraf ettikleri belirtilmişti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise ihale usulü ile belediye hizmetlerinde kullanmak üzere kiralanmış araçlardan birinin karıştığı söz konusu olayın belediye ile ilişkilendirilmesinin kabul edilemez olduğunu ve gün içerisinde 10 saat belediye hizmetlerinde bulunan bu araçların kontrolü, personeli, bakımı ve her türlü inisiyatifinin söz konusu şirkete ait olduğunu ileri sürmüştü. (CİHAN)

11:21 - OPERASYONLAR 1 YILLIK BİR ÇALIŞMA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ''Terör örgütüne yönelik soruşturması'' kapsamında 12 ilde gerçekleştirilen operasyonun 1 yıldır süren bir çalışmanın neticesinde terör örgütünün ''şehirdeki uzantılarına'' yönelik olduğu belirtildi. Operasyonda aralarında DTP genel başkan yardımcıları Kamuran Yüksek, Bayram Altun ve Selma Irmak'ın da bulunduğu 40'ı aşkın kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla ''terör örgütünün şehirdeki uzantılarına yönelik'' 12 ilde başlatılan operasyonlar devam ediyor. Gözaltına alınan 40'ı aşkın kişi arasında DTP genel başkan yardımcıları Kamuran Yüksek, Bayram Altun ve Selma Irmak ile terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Seracettin Irmak da yer alıyor. 40 kişiden 23'ü Diyarbakır'da gözaltına alınırken, gözaltı sayısının 60'a ulaşabileceği belirtildi. Gözaltına alınanların ''Terör örgütü adına Türkiye genelindeki tüm yasa dışı eylem ve faaliyetleri yönettikleri ve yönlendirdikleri'' kaydedildi. Diyarbakır'da gözaltına alınan DTP genel başkan yardımcılarından Bayram Altun'un Yenişehir ilçesinde park halindeki otomobilinde de arama yapıldı. GAP Belediyeler Birliği Konukevi'ndeki aramada Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in danışmanı Ahmet Zirek gözaltına alınırken, bazı evraka el konuldu. Arama devam ederken olay yerine gelen DTP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, yaptığı açıklamada, ''Biz bilgi almak için polis otosuna gittiğimizde Ahmet beyi polis otosuna bindirerek götürdüler'' dedi.

11:20 - OPERASYONLAR Ş. URFA'YA SIÇRADI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 'Terör örgütüne yönelik soruşturma' kapsamında 12 ilde eş zamanlı başlatılan operasyon Şanlıurfa'ya da sıçradı. Sabah saat 05.00 sıralarında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler Yehişehir Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında PKK terör örgütünün yönetim yapılanmasında yer aldığı öğrenilen K.E.'nin evine baskın yapıldı. Polis, söz konusu operasyonu gerçekleştirdiği evde yaptığı aramada K.E.'yi bulamazken, herhangi bir eşyaya da dokunmadı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, terör örgütü elemanı olduğu iddia edilen ve K.E.'yi aradıkları ancak zanlının evde bulunmadığı bildirildi. Emniyet yetkilileri, şu ana kadar Şanlıurfa'da herhangi bir gözaltının olmadığını kaydetti. (CİHAN)

11:10-DTP BASKI ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

DTP Genel Başkanvekili Emine Ayna, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda üç DTP Genel Başkan Yardımcısı'nın gözaltına alındığı bilgisini doğruladı. Ayna, şu ana kadar kendilerine 20'si Diyarbakır'da olmak üzere 46 kişinin gözaltına alındığı bilgisinin ulaştığını söyledi. Ayna, ''Genel Başkan Yardımcılarımızdan Bayram Altun ve Selma Irmak, Mardin'de; Kamuran Yüksek ise Diyarbakır'da gözaltına alındılar. Ankara'da ise partimize ait iki evin arandığını biliyoruz." dedi. Operasyonu siyasi olarak değerlendiren Ayna, bunun sonucunun da siyasi olacağını savunarak, DTP'nin baskı altına alınmaya çalışıldığını iddia etti. Ayna'nın PKK'nın siyasete girme yönünde çaba gösterdiği bir dönemde operasyonların olduğunu açıklaması da, PKK'nın siyasallaşmaya dönük faaliyet gösteren kanadının olduğununun doğrulanması şeklinde yorumlandı. (CİHAN)

11:07- ELAZIĞ'DA BİR EVDE ARAMA YAPILDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''Terör örgütüne yönelik soruşturma'' kapsamında Elazığ'da bir evde arama yapıldığı belirtildi. Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, operasyon kapsamında bir evde arama yaptı. Yetkililer, gözaltına alınan kimsenin olmadığını bildirdi.

10:53- 3 DTP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca ''Terör örgütüne yönelik soruşturma'' kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, 2'si Diyarbakır'da, 1'i Mardin'de olmak üzere 3 DTP genel başkan yardımcısı gözaltına alındı. DTP yetkililerinden alınan bilgiye göre, DTP Genel Başkan Yardımcısı Selma Irmak Mardin'de, DTP Genel Başkan Yardımcıları Bayram Altun ve Kamuran Yüksek de Diyarbakır'da gözaltına alındı. DTP yetkilileri, gözaltılar nedeniyle TBMM'deki grup toplantısının iptal edilmediğini belirtti. DTP milletvekili Emine Ayna'nın ise konuyla ilgili DTP Genel Merkezi'nde basın açıklaması yapması bekleniyor.

10:05 - DTP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA

Terör örgütü PKK'ya yönelik 12 ilde başlatılan geniş kapsamlı opearsyonda 70'e yakın gözaltı olduğu bildiriliyor. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerince 12 ilde başlatılan operasyonlarda aralarında DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek ile terör örgütü ele başısı Abdullah Öcalan'ın avukatı Seracettin Irmak'ın da bulunduğu 40'ı aşkın kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki GAP Belediyeler Birliği ile Batman Belediyesi Konukevi'nde başlatılan arama sona ererken, GÜN Tv'deki arama ise halen devam ediyor.

09:50 - TUNCELİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sabahın erken saatlerinde aralarında DTP'li eski yöneticilerin evlerinin de bulunduğu 27 noktaya baskın yaptı. Eş zamanlı operasyonda Diyarbakır ve Batman'da bazı kişiler gözaltına alındı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı saat 04.00'te operasyon başlattı. DTP'li eski yöneticilerin evleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi ile geçen ay seçim yasaklarına aykırı Kürtçe yayın yaptığı için 12 gün süreyle kapatılan Gün TV'nin de aralarında bulunduğu 27 nokta basıldı. Bu noktalarda yapılan aramalarda bazı kişiler gözaltına alınırken, bilgisayar ve belgelere el konuldu. Operasyon kapsamında DTP'li Batman Belediyesi İmar Müdürü Heval Erdemli de gözaltına alınarak Diyarbakır'a getirildi. (CİHAN)

09:30 - DTP'Lİ ESKİ YÖNETİCİLERE BASKIN DÜZENLENDİ

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sabahın erken saatlerinde aralarında DTP'li eski yöneticilerin evlerinin de bulunduğu 27 noktaya baskın yaptı. Eş zamanlı operasyonda Diyarbakır ve Batman'da bazı kişiler gözaltına alındı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı saat 04.00'te operasyon başlattı. DTP'li eski yöneticilerin evleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi ile geçen ay seçim yasaklarına aykırı Kürtçe yayın yaptığı için 12 gün süreyle kapatılan Gün TV'nin de aralarında bulunduğu 27 nokta basıldı. Bu noktalarda yapılan aramalarda bazı kişiler gözaltına alınırken, bilgisayar ve belgelere el konuldu. Operasyon kapsamında DTP'li Batman Belediyesi İmar Müdürü Heval Erdemli de gözaltına alınarak Diyarbakır'a getirildi. (CİHAN)

09:20 - DİYARBAKIR VE BATMAN'DA OPERASYON

Terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan geniş kapsamlı bir operasyon kapsamında Diyarbakır Gün Tv, GAP Belediyeler Birliği ile Batman Konukevi'nde arama yapılıyor. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerince Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Gün Tv, GAP Belediyeler Birliği ile Batman Belediyesi Konukevi'nde arama başlatıldı. Aramalar devam ediyor.

zaman



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,465 µs