En Sıcak Konular

BBP helikopterinin düşüşü sabotaj mı?

14 Nisan 2009 11:28 tsi
BBP helikopterinin düşüşü sabotaj mı? Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasında inceleme yapmak Kahramanmaraş’a gelen Alman kaza kırım ekibi, raporunu tamamladı.

'Sabotaj yok'      
 
Alman ekibin raporuna göre kazada 'sabotaj' yok.

Göksun İlçesi'nde 25 Mart'ta düşen ve Yazıcıoğlu'nun da arasında bulunduğu 6 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasının ardından, BBP’nin Almanya’dan davet ettiği kaza kırım ekibi enkaz bölgesindeki çalışmalarını tamamladı. Alman ekibinin raporunun detaylarını bugün BBP Genel Başkan Yardımcısı açıklayacak.

ULAŞTIRMA BAKALIĞI'NIN ÖN RAPORU

Ulaştırma Bakanlığı kazayla ilgili geçen hafta açıkladığı ilk raporda, kazanın nedeninin hava koşulları olduğunu belirtmişti. Bakanlığın, üzerinde birçok tartışma yaşanan helikopter kazasıyla ilgili açıkladığı ön raporda şu ilginç sonuçlar yer almıştı:

''Yeterli yakıt vardı

2 saat 20 dakika havada kalabilecek yakıtı olan helikopterin Kayseri/Erkilet uçuş süresinin 1 saat 20 dakika olduğu bildirildi. Helikopter, kalkıştan 25 dakika sonra, 65 kilometre uzaklıktaki Kızılöz Köyü yakınlarında Kara Yakup Tepesi’nin kuzey yamacına çarparak düştü. Helikopterin rotasında ilerlerken pervanesinin sola doğru 60 derece meyille karla kaplı dağlık alana çarparak alt kızaklar ve gövde burun istikametinde yere çarptı. 

Uçuşa elverişsizdi

Kaza bölgesinde hava koşullarının görerek uçuşa elverişli değildi. Görüş mesafesi 2 kilometrenin altında, bulut alt tavanı 450 metreden düşük ve havan yoğun bulut tabakasıyla kaplıydı. Pilot yalnızca Kahramanmaraş Meydanı’na ait meteoroloji bilgileri aldı. Ancak uçuş rotasına ait ayrıntılı meteoroloji raporlarını aldığına dair bir kayda rastlanmadı.

ELT’nin anteni kırıldı

Helikopter enkazı üzerinde ELT cihazı cihazın orijinal bağlantı yerinde olduğu, gövde üzerindeki antenin bağlantı yerinden çarpmanın tesiriyle kırılarak koptuğu tespit edildi. Cihazın neden sinyal göndermediği yapılacak testlerden sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.''

hurriyet



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,292 µs