En Sıcak Konular

Ucuz Çin ürünlerinde katliam kokusu var

0 0 0000 00:00 tsi
Ucuz Çin ürünlerinde katliam kokusu var Kürk tacirlerinin kanlı pençelerine takılanlar arasında dertlerimizi mutluluklarımızı bizimle paylaşan dostlarımız da olduğunu biliyor muydunuz? Bu yazılanlar sizleri üzecek. Ancak o kürklerin hayatımızın her alanına nasıl girdiğine gelin birlikte bakalım

Kürke Hayır Platformu, son dönemde özellikle Uzakdoğu kökenli hediyelik eşyalarda kedi-köpek kürkü kullanıldığını belirterek, "korkunç boyutlara ulaşmış hayvan katliamının söz konusu" olduğunu açıkladı. The Humene Society International'ın verilerine yer veren Kürke Hayır Platformu, kürk ticareti nedeniyle yılda 2 milyonun üzerinde kedi köpeğin öldürüldüğünü deklare etti.

Atkılarda, şapkalarda bile var


Platfromun açıklamasında, alışveriş merkezleri ile hediyelik eşya dükkânlarında satışa sunulan kedi-köpek kürkünden yapılmış atkı, şapka, fotoğraf çerçevesi, anahtarlık gibi ürünlerin fiyatlarının ucuzluğu nedeniyle talep görmesinin üzüntü verici olduğu vurgulandı. Kürklerin Çin ve Doğu Asya'nın bazı bölgelerinden getirildiği belirtildi.

Platformun bu acı olgu ile ilgili verdiği diğer bilgiler şunlar:

* Kürkler için hammaddenin sağlandığı yerlerin başında Çin ve Doğu Asya' nın bazı bölgeleri geliyor. Üreticiler kürkleri, giyim eşyası, aksesuar ve hediyelik eşyalarda kullanılmak üzere Avrupa' ya pazarlıyorlar. Ürünlerin bazı kısımları kedi-köpek kürkü içerebildiği gibi tamamı bu hammadde ile yapılmış eşyalar da mevcut.

* Hayvanlar geniş gruplar halinde kürk çiftliklerinde üretiliyorlar. Çiftliklerin en çok bulunduğu yer soğukta tüy örtüsünün daha sert büyüdüğü Kuzey Çin. Hayvanlar özellikle kürk yapısının sert olmasını sağlamak amacıyla kışın başından itibaren tahammül edilemez soğuk ortamlarda hapsedilmekteler. Üreticilerin en çok ticaretini yaptığı canlılar ise kısa tüylü kediler ve Alman çoban köpekleri.

* Tıpkı kürk endüstrisi kurbanı diğer hayvanlarda da olduğu gibi, köpekler ve kediler yeterli besin alamadan ve su bulamadan yaşatılıyorlar. Kürklerinin kalitesini optimum düzeyde tutmak için her tür uygulamaya maruz bırakılıyorlar ve itlaf zamanına gelene kadar olabildiğine güçsüz hale getiriliyorlar.

 *Köpekleri öldürmek için kasap hayvanın boynunu demir bir tel ile sıkıyor ve ardından kasık bölgesinden bıçaklıyor. Bunu takiben hemen köpeğin derisi yüzülüyor. İşin çabuk olması için çoğunlukla hayvanın ölmüş olması beklenmiyor.

*Kediler de ise asma yöntemi uygulanıyor. Çoğunlukla ipler ile boğazlarından asılan kedilerin bazen ölümünü çabuklaştırmak için boğulana dek ağızlarından tazyikli su veriliyor.

*Toplanan kürkler aracılar vasıtası ile açık arttırmaya tâbi tutuluyor ve Avrupa ülkelerinde satışa sunuluyor.

iyibilgi.com



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,767 µs