ağır mektup ! | " /> ağır mektup ! | "/>

En Sıcak Konular

İlker Başbuğ'a ağır mektup !

14 Nisan 2009 09:02 tsi
İlker Başbuğ'a ağır mektup !
Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek, Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenaze törenine katılan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a ithamlarla dolu açık mektup gönderdi.

Ergenekon kapsamında tutuklu bulunan ve örgütün yöneticiliği ile suçlanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek, Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenaze törenine katılan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a ithamlarla dolu açık mektup gönderdi.

Perinçek, Aydınlık dergisindeki mektubunda Başbuğ'un Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız ile cenazede omuz omuza saf tutmalarının kendisini derinden üzdüğünü yazdı. Başbuğ'un o kişilerle saf tutmakla şehitlerin kemiklerini sızlattığını ileri sürdü.

Perinçek bununla da yetinmeyip, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bir internet sitesinde yer alan ifadelerini de çarpıtarak Yazıcıoğlu'nun cenazesinde 'Alperenleri sokağa dökmek istiyor' iftirasını atıyor. Gülen'in "Alperenler, 'başbuğlar ölmez' diye haykırıp boşalıyorlarsa onların hakkıdır buna müsaade edilmelidir. Ayrıca o insanlar şehit tipinde kazançlıdırlar. O insan dava uğrunda giderken bir şehitlik mülahazası olarak düşünülüp teselli olabilirler... Gerçek milliyetçilik nedir? Onun hayat felsefesini değerlendirip temsil edecek insanlar onu hayırla yad edecektir." şeklindeki sözlerini eleştiriyor. Perinçek, "Bizim şehitlerimiz, gerçek milliyetçilerimiz Doğan Özledir, Uğur Mumcu'lar, Ahmet Taner Kışlalı'lardır, Bahriye Üçok'lar, Muammer Aksoy'lar, Bedreddin Cömert'ler, Turan Dursun'lar, Bedri Karafakioğulları'dır." diyor.

Şule Perinçek, mektubunda Alperen Ocakları'na da ağır suçlamalarda bulunuyor. Ülkemizi karanlıklara sürüklemek amacıyla işlenmiş 'siyasi cinayet'lerle ilişkili grup olarak nitelendiriyor.

zaman



Bu haber 760 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,469 µs