En Sıcak Konular

Ergenekon dostluğu mu?

14 Nisan 2009 09:02 tsi
Ergenekon dostluğu mu? Ergenekon’a yönelik son operasyonda gözaltına alınan Mehmet Haberal’ı ‘dostları’ yalnız bırakmadı.

Polisin evinde arama yaptığı saatlerde ziyaretçi akınına uğrayan Haberal’a destek verenler arasında CHP’li ve MHP’li vekiller dikkat çekti. İlk gelenlerden biri MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı oldu. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, hükümeti gündemi değiştirmekle suçlayarak, ‘Toplumun aklıyla, huzurluyla dalga geçiliyor’ dedi. Haberal’ın bir eylem içerisinde olacağına ihtimal vermediğini söyleyen Şandır, ‘Sayın Haberal’ın ve Kanal B’nin hukuk, demokrasi ve Cumhuriyet, laik demokrat karşıtı bir eylem içerisinde olacağını kabul etmiyorum. Haberal başarılı bir insandır. Ödüllendirilmesi gerekir’ diye konuştu.

Operasyon aydınlara karşı yapılmıştır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyonların ‘iktidar odaklı bir terör dalgası’ olduğunu savunarak, ‘Bu, demokrasi açısından hoş bir durum değildir’ dedi.

Bir grup partili ile Başkent Üniversitesi’ni ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon soruşturmasının 12. dalgasını ‘Bu ülkenin aydınlarına karşı bir operasyon söz konusu. Duyarlılığımız sürecek’ diye değerlendirdi.

CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı Türkiye’de tehlikeli bir senaryonun adım adım uygulandığını ve hukuk adına buna seyirci kalındığını savunarak, ‘Bunun altından ne AKP ne de savcılar kalkabilir’ dedi. CHP eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de Türkan Saylan’a partisi ve şahsı adına sahip çıkmak için evine gitti.

Babalığını yaptı

Son dalgada en ilginç gelişme Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yaşandı. Sabah saatlerinde evinde gözaltına alınan Mehmet Haberal’ı İstanbul’a götürmek için Esenboğa Havalimanı’na getiren polisleri 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel karşıladı. İlerleyen yaşına rağmen gözaltında bulunan Haberal’a destek vermek üzere havalimanına giden Demirel’in baş başa görüşme isteğine polis izin vermedi. Haberal, ‘Ben de Demirel’i Zincirbozan’a uğulamıştım’ dedi.

Haberal’ı tanırım hukuka saygılıdır

ESKİ SHP lideri ve CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın Başkent Üniversitesi ve Kanal B’yi ziyaret etti. Ziyaretçiler arasında Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, CHP’li Yılmaz Ateş ve Mustafa Özyürek de vardı. Karayalçın, ‘Haberal’ı tanırım, darbecilik ve çetecilikle ilişkisi olamaz, hukuka saygılı biri, Türkan Saylan da suç işlemiş olamaz’ dedi. Nahit Duru’ya da geçmiş olsun dileğinde bulundum’ dedi.

Utanılacak durum

Başkent Üniversitesi Senatosu: Atatürk milliyetçiliği ve devrimciliğini savunmaya ve dile getirmeye özen gösteren rektörümüzün gözaltına alınması çok anlamlıdır.

SODEV: ÇYDD’ye geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Genel Başkan Erol Kızılelma, ‘Türkiye için utanılacak bir durum. Türkiye’de darbe özlemcileri olmuştur. Bunlarla mücadele edilmesini de doğal karşılıyoruz ama Türkiye’nin şanssızlığı demokrasiden nasibini almamış bir iktidar eliyle mücadelenin yürütülmesidir’ dedi.

Star



Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,626 µs