En Sıcak Konular

ÇYDD'den 26 çuval belge çıktı

13 Nisan 2009 19:33 tsi
Ergenekon soruşturması kapsamında ÇYDD İzmir Şubesi'nde yapılan arama 11 saatte tamamlandı. Polis, dernekte el konulan belge ve bilgisayar kayıtlarını 26 çuvalda taşıdı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kıbrıs Şehitleri Caddesi 1435 Sokak Kamer Apartmanı'nın 1. katındaki ÇYDD İzmir Şubesi'nde sabah 07.00'de başlattığı arama, saat 18.00 sıralarında tamamlandı. Polis, dernek şubesindeki tüm evrakların kopyaları ile 4 bilgisayarın da hard disklerindeki kayıtları CD'lere kopyalayarak aldı.

Polisin yaklaşık 11 saatte tamamladığı çalışmalarının ardından, toplanan belge ve dokümanlar, 26 çuvala konularak minibüslere taşındı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin oluşturduğu kordon altında taşınan çuvallar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Polisin dernek binasında arama sürdürdüğü sırada bazı parti ve sivil toplum kuruluşları, ÇYDD İzmir Şubesi önünde toplanarak, dernek yöneticilerine alkışlar ve sloganlarla destek verdi, basın açıklamaları yaptı. Kalabalık, evrakların götürülüşü sırasında da 10. Yıl Marşı'nı söyleyerek, alkışlarla protestolarını sürdürdü.

Dernek binasında yapılan aramanın ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan ÇYDD İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya, polislerin savcılık talimatıyla dernek binasına geldiklerini, dernekteki öğrenci kayıtları, banka hesapları da dahil olmak üzere tüm evrakların örneklerini çıkardıklarını söyledi. Kaya, ''Her şeyi yasal yapıyoruz. Bu kadar uzun sürmesi, derneğimizin kuruluşundan bu yana her belgeyi arşivlememizden kaynaklanıyor. Biz kendimize güveniyoruz. Polisin çalışmasının sürdüğü sırada ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan'la mesajlaşabildik'' diye konuştu.

Kaya, derneğe çilingirle kapının açılarak girilmesinden üzüntü duyduklarını da belirtti.

aa



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,400 µs