En Sıcak Konular

Ergenekon'da flaş gelişme!

13 Nisan 2009 16:48 tsi
Giresun Üniversitesi Rektörü emekli Binbaşı Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, gözaltına alındı.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün odasında arama yapıldı. ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Kale Mahallesi'nde bulunan Rektörlük binasına iki adet araçla, saat 12.00 sıralarında gelen Giresun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Rektör Prof. Dr. Öztürk'ün odasına çıktı. Ekiplerin, Öztürk'ün odasında arama yaptığı belirtildi. Arama yapıldığını duyan bazı öğretim üyeleri bina önünde toplanırken, basın mensuplarının içeri girmesine izin verilmiyor.

Emekli bir asker olan Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, 18 Mart 2008 tarihinde, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle üniversitede düzenlenen bir konferansta, ''Ergenekon'' sanığı Veli Küçük ile yaptığı görüşmeler nedeniyle, kendisinin de Ergenekon soruşturması içine çekilmek istendiğini öne sürmüştü.

Rektörden Veli Küçük'e: Emrinizdeyim !

Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) soruşturmasında gözaltına alınan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Ergenekon'un tutuklu sanığı Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e 'Emrinizdeyim' sözleriyle gündeme gelmişti. Emekli Binbaşı olan Metin Öztürk, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından rektör olarak atanmıştı. Soruşturma dosyasındaki istihbarat raporlarına göre Öztürk, dinlemeye takılan telefon görüşmesinde Veli Küçük'e, "Sizin izniniz olmadan bir adım atmam. Her zaman emrinizde, hizmetinizdeyim." diyerek bilgi verdiği tespit edilmişti.

Ergenekon iddianamesinden: Giresun Üniversitesi rektörü Osman Metin Öztürk'ün, Veli Küçük'ü arayarak, emrinde olduğunu ve bağlılığını bildirdiği anlaşıldı. İddianamede konuyla ilgili şu görüşmeye dikkat çekildi: "Veli KÜÇÜK'ün "Bugün beni şey aradı ordan, Rektör ..o yeni gelen çocuk aradı" dediği, Mustafa'nın "... Osman Metin ÖZTÜRK mü?" diye sorduğu Veli KÜÇÜK'ün de doğrulayarak kendisini iyi tanıdığını söylediği ve üniversitede yapılacak sempozyumdan bahsettiği, Mustafa'nın da "Ne kadar güzel olur paşam ya, sen bi gel de şu belediye seçimi de konuşuruz, işi yaparız, alalım şunlardan belediyeyi" dediği, HİZMETİNİZ DE ONU ÖZELLİKLE ARZ EDEYİM", "BENDEN NE EMREDERSENİZ", "HER ZAMAN EMRİNİZDE HİZMETİNİZDEYİM" şeklinde Giresun Üniversitesi rektörü OSMAN METİN ÖZTÜRK, Veli KÜÇÜK'ü arayarak emrinde olduğunu ve bağlılığını bildirdiği anlaşılmıştır"

Bugün gözaltına alınan rektörlerin sayısı Metin Öztürk'le birlikte 5'e yükseldi.



Bu haber 799 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,306 µs