En Sıcak Konular

Şandır da ETÖ'ye destek çıktı

13 Nisan 2009 14:10 tsi
Bahçeli, Ergenekon operasyonunda hukuka saygıya dikkat çekerken, Deniz Bölükbaşı'ndan sonra Mehmet Şandır da Ergenekon örgütünden yana saf tuttu..

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Ergenekon soruşturmasının 12. dalgası kapsamında, son göz altıları değerlendirirken, AKP iktidarını suçladı. Şandır, “ Ne hikmetse Hükümet ne zaman sıkışırsa, gündemi değiştirmek isterse, Ümraniye soruşturması kapsamında bir dalga başlamaktadır. Toplumun aklıyla, huzurluyla dalga geçer oldular” dedi.

Şandır, son gelişmeleri endişe izlediklerini belirterek, MHP’nin yargı bağımsızlığına ve sürecine saygı duyduğunu ancak, bu dalgalanmaların Türk milletinin kafasını karıştırdığını söyledi.

Ergenekon soruşturması kapsamında göz altına alınan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın bir eylem içerisinde olacağına ihtimal vermediğini söyleyen Şandır, “Sanki millet ve halkla dalga geçiliyor. Sayın Haberal’ın ve Kanal B’nin hukuk, demokrasi ve Cumhuriyet, laik demokrat karşıtı bir eylem içerisinde olacağını kabul etmiyorum. Haberal başarılı bir insandır. Millete hizmet etmiştir. Başarının ödüllendirilmesi yerine bu tür gelişime endişe vericidir” dedi.

-HÜKÜMET GÜNDEMİ DEĞİŞTİRME ÇABASINDA-

Gündemde çok ciddi meseleler olduğuna dikkat çeken Şandır, Hükümeti gündemi değiştirmekle suçladı. Şandır şöyle dedi:

“Ne hikmetse Hükümet ne zaman sıkışırsa, gündemi değiştirmek isterse, Ümraniye soruşturması kapsamında bir dalga başlamaktadır. Toplumun aklıyla huzurluyla dalga geçer oldular. Öncelikle gündem Azerbaycan. Fırtınalar yaratan ve Türkiye için tarihi bir hata olacak olan Ermene Sınır Kapısı’nın açılması var gündemde. AKP Hükümeti’nin, kapalı kapılar arkasında kayıt altına alınmayan verdiği sözler ve attığı adımlar tartışılırken, yargının bu soruşturmada yeni bir dalga başlatmasını onaylamasını, tesadüf sıradan ve masum kabul etmek mümkün değildir.”

Gelişmeleri endişe ile izlediklerini kaydeden Şandır, “Bu yol yargı kurumuna, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türk Milletine bir fayda getirmez. Onun için bu sürecin bir an önce bitirilmesini beklemekteyiz” diye konuştu.



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,418 µs