En Sıcak Konular

112 Acil'de bilinmeyen gerçekler

13 Nisan 2009 13:46 tsi
Yazıcıoğlu'nun öldüğü kazayla ilgili 112 Acil gündeme geldi. Meğer bilmediğimiz ne kadar çok şey varmış.

Buna göre, İl sağlık müdürlükleri bünyesinde kurulmuş olan 112 Acil Yardım servisleri, sabit telefonlardan, ankesörlü veya cep telefonlarından ücretsiz aranabiliyor.

Teknolojinin sunduğu imkanlar doğrultusunda 112 servisini aramak için şarjı olan herhangi bir cep telefonu yeterli. Acil yardım servisine içinde sim kart ve kontör bulunmayan bir cep telefonundan da ücretsiz olarak ulaşılıyor.

KONTÖRÜN OLMASA DA ARAYABİLİYORSUNUZ

Acil yardım servisleri, dünyanın birçok ülkesinde kullanıldığı için cep telefonları bu numaraya otomatik olarak kodlanıyor ve acil çağrı yapılıyor.Turkcell'in çözüm ortağı Teleses Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli,herhangi bir acil durumda cep telefonuyla 112 servisinin aranması noktasında birçok kişinin bilgi sahibi olmadığını dile getirerek, 112 servisini aramak için şarjı olan herhangi bir cep telefonunun yeterli olduğunu, içinde kontör olmayan veya sim kartı bulunmayan cep telefonlarından da 112'nin aranabildiğine işaret etti.

TUŞ KİLİDİ AÇMAYA GEREK YOK

Her operatörün bunu sağlamakla yükümlü olduğunu ifade eden Uzelli, 112'yi aramak için cep telefonunun tuş kilidini bile açmaya gerek olmadığını belirtti.

Cep telefonu operatörünün sinyalinin alınmadığı durumlarda telefonun kapatılıp, pin ekranı geldiğinde 112 servisinin aranabileceğini anlatan Uzelli, böylece en yakın ve en iyi sinyalin alındığı baz istasyonunun kullanılabildiğini kaydetti.

Günün hangi saati olursa olsun 112 arandığında gerekli görülen durumlarda belirtilen adrese 1 doktor, 1 sağlık personeli ve 1 şoförden oluşan ekip ile tam teşekküllü ambulans yollanıyor.

Yetkililer, acil bir durumda 112 acil yardım servisi arandığında karşıdaki görevliyle sakin şekilde net ifadelerle konuşulmasının önemine işaret ediyor.

Yardım talep edilirken yer tarifinin iyi yapılması gerektiğini ifade eden yetkililer, etrafta bulunan market, okul, cami, karakol gibi ayrıntıların belirtilmesinin söz konusu yere daha hızlı ulaşmak için önemli olduğuna dikkati çekiyor.Yetkililer, 112 arandığında telefon numarasının göründüğünü ancak arayan kişinin yerinin görünmediğini belirterek, yer tespiti için yasal prosedürün gerektiğini belirtti.

 



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,394 µs