En Sıcak Konular

Kremlin iki partili sisteme geçiyor

13 Nisan 2009 13:11 tsi
Rusya başkanlık idaresi iki partili sisteme geçmek için harekete geçti.

Rusya'da çıkan Kommersant gazetesinin haberine göre Adil Rusya Partisi'nin hükümetin krize karşı adımlarını eleştirmek ve hakim Yedinaya Rossiya Partisi ile sert polemiğe girmesine izin verildi. Kremlin sarayı Komünist Partisi siyaset meydanında uzaklaştırmayı düşünüyor. Komünist parti ise kriz döneminde kamuoyu desteğini artırmayı düşünüyor. Uzmanların görüşüne göre komünistler bu konuda önemli başarı elde etti. Son üç ay içerisinde partiye üye olanların sayısı iki misline çıktı.

Adil Rusya partisi ise senaryoya uygun olarak son dönemde başbakan ve hükümeti sert bir dille eleştirmeye başladı. Siyasi Analistler Milletlerarası Enstitüsünün başkanı Yevgeni Minçenko'nun sözlerine göre Adil Rusya partisinin öne çıkarılmaya çalışılması beklenmedik bir siyasi hamle değildir: "Adil Rusya Kremlin sarayının kendi projesidir. Komünistlere kriz döneminde reytingini artırma fırsatı vermek hükümet adına doğru olmazdı. Son seçimler bizzat komunistlerin en büyük muhalif parti olduğunu bir daha göstermiş oldu," diye Minçenko sözlerine devam etti.

Kremlin sarayı benzer adımı 2004 yılında da atmaya çalışmış ve Vatan partisini öne çıkartmıştı. Neticede ise hakim parti oy kaybetmiş ve komünist parti öne çıkmıştı. Uzmanlar uyarıda bulunarak benzer durumun tekrarlanabileceğini öne sürdü. Ancak Adil Rusya partisine şans verenler de az değil. Adil Rusya partisinin iddiasına göre komünist partililerin televizyona çıkma imkanları bulunmadığı için Adil Rusya partisinin öne çıkma şansı bulunuyor. Rusya'da yaşanan son siyasi olaylar Komünist parti üzerinde baskının daha da artacağını gösteriyor.

dunyabulteni



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,646 µs