En Sıcak Konular

Hayatınızı karartacak hata

13 Nisan 2009 12:36 tsi
Sıradan gibi gelen ve hemen tüm resmi-özel işlemlerde istenen nüfus cüzdanı fotokopilerini küçümsemeyin.

Fotokopiyi teslim ettiğiniz yere, fotokopi arkasına "teslim nedenini açıklayan not düşün ve paraf edin". Aksi takdirde başınıza geleceklerden kurtulmanız hiç de kolay olmayacak. İşte nüfus cüzdanının fotokopisi kullanılarak kefil gösterilen yaşlı adamın yaşadığı icra şoku...


Sakarya'da bankadan tüketici kredisi çeken bir kişi tarafından nüfus cüzdanının fotokopisi kullanılarak kefil gösterilen 68 yaşındaki Bahattin Demirhan, icra şoku yaşıyor. Kimseye kefil olmamasına rağmen ödenmeyen kredi taksitleri yüzünden evine ihbarname gönderilen yaşlı adam, karşı dava açarak icrayı durdurdu.

Alınan bilgiye göre, Erenler ilçesindeki bir banka şubesine tüketici kredisi çekmek için başvuran L.Ö. adlı kişi, Bahattin Demirhan'ı kimlik fotokopisini kullanarak kefil gösterdi. Bankadan 7 bin TL civarında kredi çeken kişi, kredi taksitlerini ödemeyince banka tahsilatı kefil gösterdiği Demirhan'dan yapmak için girişimde bulundu.

Banka, tahsilat için Adapazarı ilçesi Yenigün Mahallesi'nde yaşayan Bahattin Demirhan'ın adresine tebligat gönderdi. İstanbul Şişli İcra Dairesi'nden gönderilen icra tebligatını Demirhan'ın oğlu Fahrettin Demirhan aldı. Babasının 7 bin 500 TL borcunun bulunduğunu görünce şaşıran Demirhan, bankanın avukatına telefonla ulaşarak bilgi almaya çalıştı. Demirhan'a babasının kefil olduğu kişinin kredi taksitlerini ödemediği için tebligat gönderildiği ifade edildi.

Oğlundan telefonda haberi alan Bahattin Demirhan ise soluğu kredinin çekildiği bankada aldı. Avukatıyla bankaya giden yaşlı adama krediyi çeken kişinin güvenlik kamerası görüntüleri gösterildi.

Demirhan, görüntülerdeki kişiyi hiç tanımadığını belirterek kimseye kefil olmadığını söyledi. Yaşlı adam icra işlemlerinin durdurulması amacıyla avukatı aracılığı ile Sakarya İcra Mahkemesi'ne dava açtı.

Bahattin Demirhan, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, borçlarını her zaman gününde ödeyen biri olduğunu belirterek ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını dile getirdi.

Bankadan tüketici kredisi çeken kişinin nüfus cüzdanının fotokopisini kullanarak kendisini kefil gösterdiğini anlatan Demirhan, "Nüfus cüzdanımın fotokopisini nasıl bulmuşlar bilmiyorum. Nüfus cüzdanımı hiç kaybetmedim. Bir şekilde fotokopisini bulmuşlar. Kredi formunda kefil bölümünde benim bilgilerim yanlış yazılmış. Sadece ismim tutuyor. Soyadım, anne ve baba adı, doğum yeri ile doğum tarihi bilgileri tutmuyor. Banka görevlisi kefili gözüyle görmeden nasıl işlem yapıyor. Anlamıyorum. Ben suçsuzum. İcrayı durdurmak için karşı dava açtım. Olay nedeniyle günlerce uygu uyuyamadım." diye konuştu.

Yaşlı adamın oğlu Fahrettin Demirhan ise kredi borcunun masraflarla birlikte 8 bin TL'yi bulduğunu kaydetti. Babasının kimseye kefil olmadığını belirten Demirhan, şunları söyledi; "Eve tebligat geldiğinde çok şaşırdım. Babam iyi niyetli bir insandır. Bir arkadaşına kefil olduysa yandık diye düşündüm. Bankanın avukatını aradım. 'Evimize icra geldi. Bu nedir?' diye sordum. Avukat bana babanız birine kefil olmuş dedi. Krediyi çeken kişi borcu ödememiş diye konuştu. Babam kimseye kefil olmuş değil. Biz hakkımızı hukuk yollarından arayacağız. Adalete güveniyoruz." (CİHAN)




Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,581 µs