En Sıcak Konular

Ergenekon'un bir de parlamento ayağı var!

13 Nisan 2009 11:40 tsi
Ergenekon'un bir de parlamento ayağı var! Eski Emniyet İstihbarat Başkanı'ndan bomba iddia!

Habertürk televizyonunda Ergenekon soruşturması kapsamında bugün gerçekleşen operasyonu değerlendiren Bülent Orakoğlu davanın seyri için çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Orakoğlu, son dalganın üniversitelere yönelik olduğunu belirterek, bir dahaki dalganın kamu kurumlarına yönelik gerçekleşeceğini ve operasyonun son ayağının parlamento olacağını öne sürdü.

ERGENEKON OPERASYONUNA YÖNELİK YORUMLARA TEPKİ

Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu Ergenekon soruşturmasının bugün gerçekleşen son dalgaya ilişkin Habertürk televizyonuna yaptığı değerlendirmede operasyonlarla ilgili yapılan yorumları eleştirerek şunları söyledi: "Türkiye bir hukuk devleti. Her dalga sonrası çeşitli yorumlar yapılıyor. Sanki Türkiye güllük gülistanlık bir ülke. Faili meçhul cinayetler yaşanmamış, darbeler olmamış... Gözaltılar sırasında bazı hatalar olabilir. Bu tür operasyonlar sancılı olması normal tabi. İtalya'da daha büyüğü yaşandı. Bu dalganın üniversitelere yönelik yapıldığı görülüyor. Bazı arkadaşlar sanki savcılar oturmuş kafalarına göre operasyon başlatıyormuş gibi yorum yapıyor. Bütün bu operasyonlar hukuk içerisinde yapılıyor. Aksini söylemek çok yanlış."

BİR DAHAKİ DALGA KAMU KURUMLARINA SON BASAMAK DA PARLEMENTO

Operasyonların bundan sonra artarak devam edeceğini belirten Orakoğlu, kamu kurumlarına yönelik henüz bir operasyonun gerçekleşmediğini, en son basamağın Meclis'te son bulacağını öne sürdü. Orakoğlu, "bu operasyon geçmiş 70 yıllık tarihinin temizlenmesidir. Herkesin konuşmasına dikkat etmesi gerekir. Ben hiçbir operasyon aleyhine konuşmuyorum. Bu örgütün genel çerçevesini çizerek örgüte karşı birlik halinde olunması gerek." diye konuştu.

"SAVCILAR OPERASYONU KAFASINA GÖRE DEĞİL, MAHKEME KARARIYLA YAPIYOR"

Soruşturmada sanıktan kanıta gidilmesi doğru mu şelindeki bir soru üzerine Orakoğlu, "Bu operasyonlar yapıldığı zaman, gece yarısı insanlar alınıyor deniliyor. Şimdi sabaha karşı yapılıyor. Savcılar kafasına göre bir operasyon yapmıyor. Önce organik yapılar tespit ediliyor. Bunlar mahkemeye sunuluyor. Mahkeme de bunun kararını veriyor. Bazı ufak tefek aksamalar olabilir ama bunlar çok ciddi olmayan olaylar. Bende emniyetteyken bir çok operasyon yaptık. Gece yarısı da operasyonlarına katıldım.

"ERGENEKON'DA TANIK OLARAK İFADE VERMEYE HAZIRIM"

Orakoğlu, bir gazeteye verdiği demeçte "Gerekirse tanık olarak çağrıldığımda tüm bildiklerimi anlatırım" sözlerinide değerlendirdi. Son ergenekon duruşmasında bir sanığın mahkemede kendisinin dinlenmesini istediğini belirten Orakoğlu, "Bende TC'nin hukuk devleti olduğunu, mahkeyeme çağrıldığımda gelmeme gibi bir durumun olamayacağını söyledim. Hatay Emniyet müdürlüğünü yürütürken yaşadığım olaylar vardır. Ben görevimi fazlasıyla yapmış bir insan olarak bu tür olayların aydınlamasıyla ilgili çeşitli şekilde ifadeleri genişleteceğimi söylemiştim." diye konuştu.

OPERASYONUN PARLAMENTO AYAĞI KİMLERİ KAPSIYOR?

Orakoğlu ayrıca yaptığı açıklamada öne sürdüğü "operasyonun parlemento ayağı" iddiasıyla ilgili isim verip veremeyeceğine yönelik soruya, "Bu operasyonları konuşurken çeşitli analiz yapan arkadaşlar, İtalya'yı örnek alması gerektiğini söylüyoruz. Devletin tüm imkanları bu operasyonu savcı arkadaşlara açıldı. Eğer operasyonun hakkaten hukuk çerçevesi içinde işlemesini istiyorsak, darbelerden bahsediliyorsa bu arşivlerin açılması gerekir. İtalya'da medya ve siyaset ayağı da yapıldı. Eski bir emniyet istihbarat müdürü olarak tabi sahip olduğumuz bilgiler mevcut. İsim vermeden genel çerçevede konuşmaya çalışıyorum. Bildiklerimi bir kaç sene önce Ergenekon savcılarına anlattım, tekrar çağrılırsam ifade veririm. Hukuka inanan bir insan olarak elimde ciddi belgeler olmadıktan sonra isim veremem ama savcıların elinde olduğunu biliyorum" şeklinde yanıt verdi.

TimeTürk

ilgili haberler;

Ergenekon'un yeni dalgası vurdu!

Soyer: KKTC Ergenekonun doktora alanı

Yargıtay Başkanı'ndan Ergenekon açıklaması

AB'den Kıbrıs'a Ergenekon takibi

Haberal gözaltına alındı!

Bu dalga bekleniyordu...

Türkan Saylan kimdir?

Haberal'dan pes dedirten açıklama!

Mehmet Haberal'ın bilinmeyen CV'si!

Ergenekon'un bir de parlamento ayağı var!

'Ergenekon'a destek veren o şirketler:

'B Planı' devrede: İstifa ettiler çünkü...

Amaç 1 numara değil!

12. dalganın esrarengiz oteli!

Muhalif olmak başka, darbeci olmak başka

Son operasyonda BABA gelişme!

Asker'den emniyete süpriz ziyaret!

İstiklal Mahkemesi kurduracaklardı!

Türkan Saylan'dan açıklama!

Ergenekon seçimlere müdahale etti mi?

Ergenekon'un son dalgası - foto galeri!

Sonraki operasyon ne zaman?

Ergenekon’un akademide işi ne?



Bu haber 1,585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,894 µs