En Sıcak Konular

Hava sıcaklığı artıyor

13 Nisan 2009 11:39 tsi
Hava sıcaklığı, kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ile 4 derece artarken doğu bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Hava sıcaklığı, kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ile 4 derece artarken doğu bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; hava sıcaklığı, kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ile 4 derece artacak, doğu bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Doğu Anadolu'nun doğusu (Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkari, Bitlis ve Şırnak) ile öğle saatlerinden sonra Trakya, Çanakkale ve Balıkesir, Akşam ve gece saatlerinde Bursa, İstanbul, Yalova, Kocaeli, İzmir, Aydın, Zonguldak, Bartın çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı, diğer bölgelerimiz parçalı ve az bulutlu geçecek.

Rüzgâr ise, doğu bölgeler ile kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, güney ve iç bölgeler ile gece saatlerinden itibaren Marmara'da güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI

Meteoroloji, Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trakya kesimi ile Çanakkale ve Balıkesir, akşam ve gece saatlerinde Bursa, İstanbul, Yalova ve Kocaeli çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve kıyı kesimleri parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege kıyıları, akşam ve gece saatlerinde İzmir ve Aydın çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Genellikle az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra Göller Yöresi (Isparta ve Burdur çevreleri) parçalı çok bulutlu geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri çok bulutlu geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı çok bulutlu, gece geç saatlerde Zonguldak ve Bartın çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Doğusu parçalı ve çok bulutlu, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkari, Bitlis ve Şırnak çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer kesimleri parçalı ve az bulutlu geçecek. Yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu (Batman, Siirt ve Mardin) parçalı bulutlu geçecek.

ajanslar



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,963 µs