En Sıcak Konular

İşte gözaltına alınan ilk rektör

13 Nisan 2009 10:47 tsi
Samsun OMÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay gözaltına alınarak evinden çıkarılıp Adli Tabip' e götürülüyor.

EVLERİNDE ARAMA YAPILAN REKTÖRLER

Başkent Üniversitesi kurucu rektörü Mehmet Haberal
(Mehmet Haberal'ın evindeki arama sona erdi. Bilgisayarındaki bazı evraka el kondu.)
Uludağ Üniversitesi eski rektörü Mustafa Yurtkuran'ın
İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu
19 Mayıs Üniversitesi Eski rektörü Ferit Bermay

ARAMA VE OPERASYONLAR, SORUŞTURMAYI YÜRÜTEN SAVCILARIN TALEBİ VE MAHKEMENİN KARARIYLA YAPILIYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gerçekleştirilen arama ve operasyonların, soruşturmayı yürüten savcıların talebi ve mahkemenin kararıyla yapıldığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, arama ve operasyonlar, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 250. maddesi uyarınca özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'nın koordinasyonunda ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten 5 savcının talebi ve özel yetkili mahkemenin kararıyla gerçekleştiriliyor.

Ergenekon'da rektörler dalgası
Ergenekon'da 12. dalga operosyanları başladı. Polis, Başkent Üniversitesi rektörü Mehmet Haberal'ın evinde ofislerinde arama yapıyor. o8.30 itibariyle basına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı çerçevesinde İstanbul ve Ankara polisi ile bazı bölgelerde Jandarma, Başkent Üniversitesi, Ankara Patalya Otel'de, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) genel merkezi ve İstanbul'daki şubelerinde arama başlattı. Onikinci dalga kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörü ve sahibi Mehmet Haberal ile ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan'ın evlerinde de arama yapıldığı öğrenildi. Operasyon sabah 08.30 itibariyle televizyonların haber kanallarında son dakika olarak verilmeye başlandı.

ÇYDD'NİN ŞU ANA KADAR ARAMA YAPILAN ŞUBELERİ
İstanbul (Şişhane'deki Genel Merkez ve Kadıköy ve Bakırköy şubesi)
Adana ve Çukurova şubesi
Ankara şubesi
Antalya şubesi
Bursa şubesi
Diyarbakır şubesi
Mersin şubesi
Şanlıurfa şubesi
Trabzon şubesi
Van Şubesi (Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ayşe Yüksel'in iş yeri ve evinde de arama)

ADD GENEL BAŞKANINA VEKİLİ'NE GÖZALTI

Ergenekon operasyonu kapsamında Bursa'daki evinde arama yapılan ADD Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın gözaltına alınarak İstanbul'a götürüleceği bildirildi. Alınan bilgiye göre, Ergenekon soruşturması kapsamında Uludağ Üniversitesi (UÜ) eski Rektörü ve ADD Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın evinde arama başlatıldı. Yurtkuran'ın merkez Yıldırım ilçesi Bademli'deki villasında sabah 06.30'da başlatılan aramanın öğle saatlerine kadar devam edebileceği belirtildi.

Ayrıca, Prof. Dr. Mustfa Yurtkuran hakkında gözaltı emri olduğu ve aramaların ardından İstanbul'a götürüleceği ifade edildi.

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ'NE ERGENEKON OPERASYONU

Ergenekon soruşturması kapsamında, Başkent Üniversitesi Rektörü ve Kanal B Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın evinde arama yapıldığı öğrenildi. Polisin, Haberal'ın evi ile birlikte Başkent Üniversitesi ile Anal B televizyonununda da aramaları sürdürdüğü bildirildi.

KANAL B'YE OPERASYON

Başkent Üniversitesi ve Başkent Televizyonu'na (Kanal B) yönelik güvenlik güçleri Ankara'da Ergenekon 12. dalga operasyonu düzenledi. Operasyon kapsamında Eskişehir Yolu üzerinde bulunan Başkent Üniversitesi ve Kanal B kampusünde jandarma aramalarını sürdürüyor.

Aynı kapsamda üniversitenin rektörü ve televizyonun yönetim kurulu başkanı olan Mehmet Haberal'ın evi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Merkezi'nde de Ergenekon soruşturması kapsamında aramalar yapıldığı bildirildi. Aramalarda KanalB'nin bilgisayar harddisc'leri kopyalanıyor. (CİHAN)

KIZILCAHAMAMDAKİ PATALYA OTELDE DE ARAMA YAPILIYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörlüğü ve Kızılcahamam'daki Patalya Otelde de arama yapılıyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın evi ve Kanal B'nin yanı sıra Başkent Üniversitesi Rektörlük binası ile Kızılcahamam'daki Patalya Otelde de arama yaptığı öğrenildi.

MHP'Lİ BÖLÜKBAŞI HABERAL'IN EVİNDE GELDİ

Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın evinde yapılan aramalar sırasında MHP Milletvekili Deniz Bölükbaşı'nın da buraya geldiği öğrenildi. Bölükbaşı, Jandarmanın izin vermesi sonucu eve girdi.

TÜRKAN SAYLAN'IN EVİ ARANIYOR

ÇYDD başkanı Türkan Saylan'ın evinde de arama çalışmaları sürdürülüyor.

OPERASYON BURSAYA DA ULAŞTI

Uludağ Üniversitesi rektörü Mustafa Yurtkuran'ın Bademli bölgesindeki evinde jandarma ve özel harekat polisleri tarafından aranıyor.

OPERASYONA İLGİNÇ BENZETME

Bir haber kanalına canlı telefon bağlantısı ile katılan Gazi Üniversitesi Ceza Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Nurullah Aydın, Ergenekon opersyonunu Amerikanın Mc Carty dönemindeki 'cadı avı'na benzetti.

gelişmeleri izliyoruz...



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,924 µs