İstifa resti işe yaradı: Akraba doldu! | " /> İstifa resti işe yaradı: Akraba doldu! | "/>

En Sıcak Konular

İstifa resti işe yaradı: Akraba doldu!

13 Nisan 2009 09:14 tsi
İstifa resti işe yaradı: Akraba doldu! 29 Mart'taki yerel seçimlerde, belediye başkanlarının yanı sıra partileri temsil edecek olan meclis üyeleri de belirlendi. Belediye meclislerinde oluşan tablo bir çok olayı gözler önüne serdi.

Listeler oluşturulurken istediğini istifa resti ile alan eski CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen başta olmak üzere çok sayıda partilinin yakınları yeni dönemde belediye meclislerine üye oldu.

Bu konuda kıran kırana bir mücadeleye giren Gürsel Tekin, kardeşi Yüksel Tekin, mali müşaviri Ediz Zeyrek ve akrabası Oruç Oymak'ı, Selami Öztürk eşinin yeğeni Muhittin Nüvit Şahlıoğlu'nu, Ateş Ünal Erzen, eşinin dayısı Uğur Özhabeş, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ise akrabası Mustafa Uygun'u seçtirmeyi başardı.

İlk toplantılar bu hafta içinde yapılırken, gözler yeni üyelerdeydi. En çok merak edilen konu, CHP'li bazı isimlerin istifa resti çekerek listeye koydurdukları yakınlarının meclise girip girmediğiydi. Ancak beklenen oldu ve seçimler öncesinde karşılıklı meydan okumalara yol açan akrabalar, seçilmeyi başardı. Birçoğu da Büyükşehir'de CHP'yi temsil etme hakkı kazandı. Bu konuda en dikkat çekici isim eski il başkanı Gürsel Tekin oldu. Kadıköy ve Büyükşehir'de meclis üyesi olan Gürsel Tekin'in kardeşi Yüksel Tekin, (Ataşehir), mali müşaviri Ediz Zeyrek (Esenyurt), akrabası Oruç Oymak (Küçükçekmece) ve hemşehrisi Özgen Nama (Sancaktepe) belediye meclislerinin yeni yüzleri arasında yer aldı. Yine Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın akrabası Mustafa Uygun (Beşiktaş), Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in eşinin dayısı Uğur Özhabeş de meclisten koltuk kapanlar arasında. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün eşinin yeğeni Nüvit Şahlıoğlu (Bakırköy) CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Yücel Aslıoğlu'nun Cem Aslıoğlu (Beylikdüzü) yakını Ertuğrul Gündoğdu (Beylikdüzü), CHP il yöneticisi Şaban Uğur Göksoy'un kardeşi Timur Göksoy (Sarıyer), CHP İl Sekreteri Uğur Afacan'ın ağabeyi Hasan Fazıl Afacan (Eyüp), CHP MYK üyesi Ali Kılıç'ın kayınvalidesi İlknur Maral (Bakırköy), CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın teyze oğlu Halit Alp (Beylikdüzü) seçilenler arasında bulunuyor. Selami Öztürk'ün akrabası Nüvit Şahlıoğlu ilk toplantıda Kadıköy Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği'ne seçildi.

Ayrıca tartışmalı bazı isimler de CHP'den meclis üyesi olmaya hak kazandı. BELTAŞ AŞ Genel Müdürlüğü görevinde bulunduğu süre içerisinde hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmaktan dolayı yargılanan Gökhan Sarı, Beşiktaş'tan meclis üyesi ve başkan yardımcısı oldu.

zaman



Bu haber 827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,317 µs