gizli zirve | " /> gizli zirve | "/>

En Sıcak Konular

16 Nisan'da gizli zirve

13 Nisan 2009 08:28 tsi
16 Nisan'da gizli zirve PanArmenia Ajansı, Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ’ın statüsünün Moskova’da Rusya - Türkiye ve Azerbaycan zirvesinde ele alınabileceğini öne sürdü.

Ajans, "Aliyev şikayete gidecek" başlığıyla duyurduğu haberde, Başbakan Erdoğan’ın da aynı gün Moskova’da olacağını iddia etti.

AZERBAYCAN Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 16 Nisan’da Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev ile Karabağ meselesini görüşmeye hazırlanırken, Türkiye’nin de bu buluşmaya katılacağı iddiası Ermeni basınında yer aldı.

Ermeni PanArmenia Ajansı, Ermeniler tarafından işgal altında tutulan Azerbaycan toprağı Dağlık Karabağ’ın statüsü meselesinin Moskova’da Rusya - Türkiye - Azerbaycan zirvesi biçiminde ele alınabileceğini öne sürdü. Ajans, "Aliyev Moskova’ya şikayete gidecek" başlığı ile duyurduğu haberde, İlham Aliyev’in Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev’in daveti üzerine Moskova’yı ziyaret edeceğini duyurdu.

Kafkas platformu

Aynı ajans, yönetime yakın çevrelere dayanarak başka bir haberde ise "Erivan ile Bakü arasında sıkışıp kalan Ankara’nın, geçtiğimiz yıl Gürcistan savaşı sırasında ortaya attığı Kafkas İstikrar Platformu düşüncesini hayata geçirebilmek için Rusya ile yakın işbirliğine başladığını" yazdı.

Bu çerçevede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İlham Aliyev’in de Moskova’da bulunduğu gün Rus başkentine sürpriz ziyaret gerçekleştireceği iddia edildi. SSCB’nin mirasçısı Rusya, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ itilafını çözmek üzere uluslararası arabuluculuk yapan Minsk grubunun içinde. Rusya, Fransa ve ABD ile birlikte eşbaşkan statüsünde.

Rusya’nın mesajı

Kremlin, 1993 yılından beri Türkiye ile Ermenistan arasında normal ilişki kurulmasını savunuyor. Günümüzde Ermenistan sanayisinin yüzde 70’e varan bölümü Rus şirketlerinin kontrolünde.

Ermenistan Devlet Demiryolları da geçtiğimiz yıl Rusya tarafından işletilmeye başlamıştı. Rusya, Ermenistan-Türkiye sınırının açılması olasığını değerlendirirken, Ankara’ya, "Sizin daha çok bizimle işiniz olacak" mesajı veriyor.

Hürriyet



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,361 µs