yeni parti planı... | " /> yeni parti planı... | "/>

En Sıcak Konular

ETÖ'nün yeni parti planı...

13 Nisan 2009 08:18 tsi
ETÖ'nün yeni parti planı... 

Ergenekon'un Türkiye'de kuracakları yeni partinin başına Denktaş'ı geçirmeyi planladıkları ortaya çıktı.

Ergenekon'un KKTC'deki seçimlere müdahale etmesinin yanı sıra Türkiye'de kuracakları yeni partinin başına KKTC eski Cumhurbaşkanı Denktaş'ı geçirmeyi planladıkları ortaya çıktı...

Ergenekon'un 2. iddianamesinde Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın notları arasında Rauf Denktaş ile ilgili ilginç bir temenni ortaya çıktı. Balbay'ın bilgisayardaki notlarda 3 Mart 2004’te Hacettepe Üniversitesi öğretim üyeleri lokalinde, Balbay ile birlikte Nihat Bozcuk, Ertuğrul Kazancı ve Zekeriya Temizel'in katıldığı bir toplantıyla ilgili bilgiler yer alıyor.

“Denktaş lider olamaz mı?”

 Notlarda "Burada da üçgen, dörtgen ve çekirdek... Denktaş da lider olamaz mı? Ben yavru vatanı kaybettim, anavatanda siyasete geldim dese..." ifadeleri dikkat çekti.

Emekili Orgeneral Şener Eruygur'un başkanlığını yaptığı ADD’de ele geçirilen notlarda ise Kıbrıs görüşmeleri devam ederken, Denktaş'ın Türkiyeye davet edilmesinin Ergenekon tarafından organize edildiği görülüyor. İşte iddianamedeki o ifadeler:

"Planlanan seri faaliyetlerden en önemlisinin, kamuoyu ve medya desteğini arkalarına almayı sağlayacak olan Kıbrıs davası ve Denktaş'ın kredisinin kullanılmasının uygulamaya konulduğu, bu kapsamda Denktaş'ın yapacağı 'Görüşmelerden çekilme açıklamasının' hedeflendiği, bu açıklamanın etkisini artırmak maksadıyla 5000 araçlık bir karşılama konvoyu planlandığı, ayrıca tüm TV kanallarına canlı yayın yapmaları yönünde baskılar yapıldığı belirtilmiştir."

Eroğlu’na göre Türkiye “yabancı devlet”

Türk Metal Sendikası eski Genel Başkanı Mustafa Özbek'ten ele geçirilen Ergenekon'un Kıbrıs ayağıyla ilgili belgeler, Yavru Vatan'da tansiyonu yükseltti. Başbakan Soyer'in "Başsavcılık tehdit altında" açıklamasına karşılık UBP lideri Derviş Eroğlu, "Benimle ilgili ortada suç denebilecek hiçbir şey yokken hakkımda suç duyurusunda bulunması kendisine pahalıya mal olacak" demişti.

Avukatı aracılığıyla Başbakan'a bir de yazı gönderen Eroğlu, sadece Soyer'i değil KKTC medyasını da uyardı. Soyer'in açıklamalarına yer veren basına da dava açacağını duyurdu. Yazısında, Türkiye'den "Yabancı devlet" olarak bahseden Erdoğlu, Ergenekon soruşturmasından bahsederken şöyle diyor: "Yabancı bir ülke olan T.C'de Ergenekon soruşturması adı altında yapılmakta olan soruşturma..."

bugün



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,448 µs