En Sıcak Konular

Vali boş salonu görünce kızdı

12 Nisan 2009 22:17 tsi
ISPARTA Valisi Ali Haydar Öner, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) düzenlenen ‘Atatürk’e göre Cumhuriyet, Türk Dili ve Hukuk’ konulu panele katılımın az olmasına tepki gösterdi.

Vali Öner, “Şarkıcı adı altında ses ve nota bilgisinden yoksun süslü bir karga çıkmış olsa, izdiham yaşanırdı” dedi.

Isparta Valiliği ile SDÜ Rektörlüğü'nün birlikte düzenlediği ‘Atatürk’e göre Cumhuriyet, Türk Dili ve Hukuk’ konulu panel, SDÜ Kültür Merkezi'nde yapıldı. Panele Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof.Dr. Sadık Tural, SDÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Vecihi Kırdemir, Emekli Prof. Dr. Utkan Kocatürk, Gazi Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Sedat Işık, SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Bayram Kodaman, vali yardımcıları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri öğrenciler ve davetliler katıldı.
Panele ilginin az olduğunu gören Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Türkiye Cumhuriyeti'nde Atatürk'ün önemini anlattı. Vali Öner, “İnanıyorum ki Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı bugün biz Ortadoğu'nun, belli imajı olan, karanlıktan kurtulamayan, çağ dışı tartışmalar içerisinde bocalayan bir ülke ve ulusu durumunda kalırdık” dedi.

“SÜSLÜ KARGA GELSE BÖYLE OLMAZDI”
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e hak ettiği değeri vermemenin insafsızlık olacağına vurgu yapan Vali Öner, şunları kaydetti:
“Burada bir arabesk sanatçısı organizasyonu olsaydı, bu salon hınca hınç dolar ve kendisine jilet atanlardan geçilmezdi. Veya şarkıcı adı altında ses ve nota bilgisinden yoksun süslü bir karga çıkmış olsaydı salon da izdihamlar yaşanırdı. Özgürlük ve bağımsızlığımızı sağlayan Atatürk’e karşı vefasızlık edersek mevkimiz rütbemiz ne olursa olsun hepsi boş demektir. İlgisizlik, kayıtsızlık, gaflet ve delalet hepsi peş peşe düşünülmesi gerekir. Bugün burada özgürce üniversitemizde okuyabiliyorsak onun sayesindedir. Özgür ve bağımsız bir şekilde bulunuyorsak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde olmaktadır. Onun için onu bir an bile unutmamalıyız.”
Konuşmanın ardından panele geçildi. Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof.Dr. Sadık Tural yönetimindeki panelde bilim adamları Atatürk'ü anlattı.

milliyet



Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,277 µs