En Sıcak Konular

Havalar ısınacak

12 Nisan 2009 19:40 tsi
Ve nihayet bahar geldi. Pazartesi ve Salı günü lodosun etkisi ile sıcaklıkda yükselme olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güneybatı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusu parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla (İl merkezi, Yatağan ve Milas çevreleri), Denizli, Isparta, Burdur, Antalya'nın iç ve batı kesimleri (Elmalı, Korkuteli, Kemer, Kaş, Kale, İbradı ve Akseki çevreleri) ile Van ve Hakkari kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerimiz parçalı ve az bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), ülkemizin güneydoğusunda batı ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'da kuvvetli (20-40 km/saat) olarak esecek.

UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (20-40 km/saat) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Bursa çevrelerinde hafif sis görülecek.


Hafta sonu sıcaklıklarda fazla değişiklik olmayacak, birçok kentte güneş bolca görülmeye de devem ediyor. Ancak batıda gün içinde nisan yağmurları da bekleniyor. Pazartesi ve Salı günü lodosun etkisi ile sıcaklıkda yükselme olacak.


Marmara bölgesinde hava yine güneşli, rüzgarın yönü poyraz olduğundan, akşamlar serin geçmeye devam edecek. Yarın Çanakkale, Balıkesir, Bursa arasında bahar yağmuru görülecek. Pazartesi akşamı ve Salı günü ise Marmara'ya sağanak yağmur geliyor.

İç Anadolu'da sıcaklık bugün 20 dereceye yakın, Pazartesi 20 dereceyi de geçecek. Pazar ve Pazartesi günü kısa süreli nisan yağmurları olacak. Salı günü ise sağanak yağmur var.

Egeliler hafta sonu denizden gelen bulutların etkisi ile aniden bastıran nisan yağmurları ile karşılaşabilirler. Yağmur daha çok iç kesimlerde Afyon, Denizli çevrelerinde görülecek. Hafta başı beklenen yağmurlar ise sağanak şeklinde olacak. Bugün Muğla 21, Kütahya 18 derece.

Akdeniz sıcak ve güneşli, sadece Isparta ve Burdur'da kısa süre yağmur olabilir. Pazar ve Pazartesi günü ise lodosun getireceği bulutlar Akdeniz genelinde havayı kapatıp, hafif yağmur bırakacak. Güneydoğu hafta sonunu güneşli ve sıcak geçirecek. Antalya 23, Diyarbakır 19 derece.

Doğu Anadolu hafta sonu bol güneşli, Erzurum- Kars arasında rüzgar sert esiyor. Yeni haftada ise yine yağmur var. Erzurum 10, Malatya 19 derece.

Karadeniz’de bugün açık ancak doğu karadeniz bugünü de soğuk geçirecek. Bolu çevreleri yarın bulutlanıyor, salıdan itibaren ise bölgeye yağmur gelecek. Bolu 18, Trabzon 11 derece.



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,054 µs